Gitarlarıyla geliyor

Güncelleme Tarihi:

Gitarlarıyla geliyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2010 00:00

Haberin Devamı

Besteci, kompozitör, prodüktör, proje adamı ve pek çok müzik grubunun üyesi... Stanley Clarke, gelmiş geçmiş en iyi bas gitaristlerden biri. Ünlü basçı, bu akşam İstanbul Arkeoloji Müzeleri Avlusu’nda gitarını konuşturacak.

STANLEY Clarke, rock fusion’dan caza kadar birçok müzik türünde ünlü isimlerle projeler yaparken, solo albümleriyle geniş bir müzik yelpazesinde iz bıraktı. Richie Kotzen ve Lenny White ile Vertu, Marcus Miller ve Wictor Wooten ile SMV gibi projelerde yer aldı. Chick Corea’nın grubu Return To Forever’ın üyesi. Caz, rock, fusion, bolca funk ve soul tınıları taşıyan bestelerin sahibi bir bas sanatçısı. Tekdüzelikten sıkılan, sürekli yeni projeler üreten Stanley Clarke, “Yeni müzisyenlerle çalışmayı hayat dolu, yenilikçi ve eğitici bulurum. Uzun süre aynı şeyi asla yapamam” diyor.

Türklerin caz zevki kaliteli

Geçen yıllarda Harbiye Açıkhava Sahnesi’nde konser veren Clarke, Türkiye’ye 3- 4 kez geldiğini hatırlatarak, şöyle diyor: “İstanbul’un tarihi yapısı, en çok ilgimi çeken yönü. Caz dinleyicilerinin zevki tartışılmayacak kalitede ve benzersiz.” Return To Forever projesini Al Di Meola, Chick Corea ve Lenny White gibi sanatçılarla yeniden canlandıran Clarke, piyanist Hiromi ile de bir albüm yaparak adını The Stanley Clarke Band feat. Hiromi koydu.

Yeni albümden de çalacak

Rock, rhytmic blues, R&B, pop gibi müzikleri karıştırıp özgün sesler yaratan Clarke, konserde çalacağı şarkılarla ilgili bir de ipucu verdi: “Son albümüm içinde biraz funk, biraz rock- fusion ve biraz da etnik barındırıyor. Yaparken çok eğlendik. Bu albümden birkaç parçayı konserde de çalacağız.”
Bu akşam Clarke’a klavyede Hiromi ve Ruslan Sirota ile davulcu Ronald Bruner Jr. eşlik edecek. Clarke, “20’lerinin ortalarındaki bu müzisyenlere imreniyorum, onlar grubumda büyüyorlar. Ronald Bruner Jr. ise günümüzde yaşayan en önemli caz davulcularından biri. Müziği, tekniği ve bakış açısıyla diğer genç davulcuların çok ötesinde” diyor.

Albright, Efsane İstanbul’da

Haberin Devamı

A.A
ESKİ ABD Dışişleri Bakanı Madeleine Albright, Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi’ni (SSM) ziyaret etti. Sabancı Holding’ten yapılan açıklamaya göre, Sakıp Sabancı Müzesi Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı’nın ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette Albright, müzede “Efsane İstanbul: Bizantion’dan İstanbul’a Bir Başkentin 8.000 Yılı” başlıklı sergiyi gezdi. ABD’nin ilk kadın dışişleri bakanı olan ve döneminin en önemli siyasi portrelerinden Madeleine Albright, halen Georgetown Üniversitesinde ders veriyor.

Haberin Devamı

Tuval Audi’yi alana tablo bedava

DIŞ HABERLER SERVİSİ
İNGİLİZ sanatçı Damien Hirst’ün “bir tuval gibi” kullandığı Audi A1 marka otomobil, ünlü müzisyen Elton John’un ev sahipliğinde Londra’da düzenlenen AIDS ile mücadele gecesinde 420 bin Euro’ya (825 bin lira) satıldı. John pembe otomobil için, “Açık artırmada gördüğüm en heyecan verici nesne bu” dedi. Hirst’ün Gloucestershire’daki stüdyosuna götürüp özel olarak dekore ettiği aracı, Alman otomotiv firması organizasyon için bağışlamıştı. Araçla birlikte Hirst’ün eseri olan bir tablo da açık artırmayı kazanan kişinin oldu.

Çekim günü 24 Temmuz

POPÜLER video paylaşım sitesi Youtube, sıra dışı bir sinema filmi projesine girişiyor. Youtube, dünyaca ünlü yönetmen ve yapımcılara film siparişi verdi. İlk Youtube sinema filminiyse, Oscar ödüllü İskoç yönetmen Kevin MacDonald üstlenecek. “Life in a Day” adı verilen film, Youtube kullanıcılarının çekimlerinden oluşacak. Firma, kullanıcılarına çağrı yaparak, 24 Temmuz’da istedikleri herhangi bir şeyin çekimini yapmalarını ve bu görüntüleri, aynı gün Youtube’a yüklemelerini istedi. Yönetmen MacDonald, bu görüntülerden bir seçme yapacak ve bir günün dünyada nasıl geçtiğini anlatan filmini böylece hazırlamış olacak.

‘Sınanmamış Kadın’ buluşması

Haberin Devamı

GAZETECİ İhsan Yılmaz’ın öykü kitabı “Sınanmamış Kadın” İstanbul Sultanahmet’teki Senatushotel’de okurlarıyla buluştu. Yılmaz, Postiga Yayınları’ndan çıkan kitabında mevsimlik çocuk işçilerin dramına, varoşlarda sıkışmış kayıp hayatlara, platonik aşkı anlatıyor. ? DHA

50 bin kişi kuma gitti

ULUSLARARASI Antalya Kum Heykel Festivali Genel Direktörü Cem Karaca’nın verdiği bilgiye göre, festivali bugüne kadar yaklaşık 50 bin kişi ziyaret etti. 10 ülkeden 30 heykeltıraş tarafından 35 ana temada 100’den fazla heykelin yer aldığı “mitoloji” temalı festival Lara’da kasım ayına kadar görülebilecek. ? A.A

Çok pozitif hareketler bunlar

Bülent OVACIK / İSTANBUL
2007’den beri her yıl ünlü isimlerin objektif karşısına geçip AIDS’i kendi cümleleriyle yorumladıkları, HIV/AIDS’e karşı bilinçlendirmeyi amaçlayan “Pozitif-Negatif Yaklaşımlar” fotoğraf sergisi, 15 Temmuz’da İstanbul Kadıköy’deki Optimum Outlet’te açılıyor. Projenin sanat yönetmenliğini üstlenen Kenan Bahadır Derre, “Biz verdiğimiz mesaja uygun olarak AIDS’ten korkmak yerine, bu hastalığı tanımayı ve buna göre herkesin kendi yaşamında tedbir almasını öneriyoruz” diyor. Ali Poyrazoğlu, Ayşegül Aldinç, Altan Erkekli, Barbaros Şansal, Billur Kalkavan, Bennu Yıldırımlar, Burak Hakkı, Deniz Seki, Derya Baykal, Ece Uslu, Erol Evgin, Funda Arar, Keremcem, Lale Mansur, Levent Yüksel, Okan Bayülgen, Pelin Batu, Seray Sever, Tan Sağtürk, Teoman, Vildan Atasever, Yıldız Kenter gibi 86 ünlünün fotoğrafları ve mesajlarıyla yer alacağı sergi, temmuz sonuna kadar 10.00-22.00 saatleri arasında izlenebilir.

Haberin Devamı

Anneciğim gözün arkada kalmasın

TEDAVİ gördüğü İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde vefat eden yazar, eleştirmen, felsefeci, dramaturg ve öğretim üyesi Prof. Dr. Füsun Akatlı dün son yolculuğuna uğurlandı. Akatlı’nın cenazesi, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’ndeki törenin ardından Teşvikiye Camii’ne getirildi. Füsun Akatlı’nın kızı Zeynep Altıok, babası Metin Altıok Sivas olaylarında hayatını kaybettiğinde büyük acı yaşadığını, şimdi de çok sevdiği annesini kaybettiğini belirterek, “Anneciğim gözün arkada kalmasın, seni sevenler orada seni bekliyor” dedi. Törenine, Akatlı’nın yakınlarının yanı sıra Doğan Hızlan, Selim İleri, Hilmi Yavuz, Tarık Akan gibi çok sayıda sanatçı ve edebiyatçı katıldı. Akatlı’nın cenazesi, Çengelköy Mezarlığı’na defnedildi. ? DHA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!