Gişe rekortmeni filmler oyun oldu

Güncelleme Tarihi:

Gişe rekortmeni filmler oyun oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2007 00:00

Son dönemde vizyona giren yüksek bütçeli filmlerin oyunları da en az kendileri kadar merakla bekleniyor. Oyunlar filmlerin konularıyla benzerlikleri, görsel zenginlikleri ve müzikleriyle sizi sinemada izlediğiniz büyülü dünyanın içine çekiyor. Özellikle oyun karakterlerinin filmlerden "head scanning" yöntemiyle taranarak yaratılması ve bu karakterleri tıpkı filmdeki gibi oyuncuların seslendirmesi fazlasıyla gerçeklik hissi yaratıyor.

Fanatiklerinin sabırsızlıkla beklediği Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı, Fantastik Dörtlü ve Shrek 3 Türkiye’de satışa çıkarken, Transformers da sırasını bekliyor.

ÖRÜMCEK ADAM 3

Sadece grafik tasarımına 8.2 milyon dolar harcanan Örümcek Adam 3, 10 Mayıs’ta çıktı. Oyun, Avrupa’da dört hafta üst üste en çok satanlar listesinin bir numarası olmayı başardı. Filmin tamamını kapsayan oyunun konusu, değişik senaryoları da içinde barındırıyor. Filmde olmayan yeni kahramanlar da karşımıza çıkıyor. Oyun içinde filmden farklı kararlar vererek değişik sonlarla karşılaşabiliyorsunuz. PS 3, PS 2, PSP, X360, PC, NDS, Wii ve GBA uyumlu üçüncü oyunda, fanatiklerinin merakla beklediği siyah kostümlü Örümcek Adam da karşımıza çıkıyor. Epik ve sinematik bölüm sonu savaşlarıyla havada farklı manevralarla hareket etme özellikleri de yeniliklerden bazıları.

Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı

10 Ağustos’ta vizyona girecek Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı, beyazperdeden önce, bugün bilgisayar oyunuyla evlerimize girdi. Meraklıları tarafından sabırsızlıkla beklenen serinin aksiyon macera türündeki altıncı oyunu, görselliği kadar konusuyla da sizi filmin kahramanlarından biri yapıyor.

Oyunda Harry’nin Hogwarts’taki beşinci yılı anlatılıyor: Sihir Bakanı Cornelius Fudge, Hogwarts’ın müdürü Albus Dumbledore’un gücünü baltalamak ve işini elinden almak için Voldemort’un dönüşü hakkında yalan söylediğinden korkuyor. Dumbledore’u ve Hogwarts öğrencilerini takip etmek için yeni bir karanlık sanatlara karşı savunma öğretmeni atıyor. Bu nedenle savunma büyüleri dersi öğrencileri, karanlık güçlere karşı savunmasız kalıyor. Tüm büyücü topluluğunu tehdit eden duruma karşı Harry ipleri eline alıyor. "Dumbledore’un Ordusu" isimli bir grup öğrenciyle olağandışı savaşa hazırlanıyor.

PS3, PS2, PSP, PC ve Wii konsollarına uyumlu oyunda, filmin en önemli sahnelerinden ruh emici saldırısı veya Sihir Bakanlığı’ndaki dövüşlere kadar detayları yaşamanız mümkün. Kullanılan planlar ve yaratılan dekorlar filmin setini aratmadığından gerçeklik hissi daha da kuvvetleniyor. Filmin "head scanning" yöntemiyle taranarak oluşturulan karakterleri, aktörlerin kendi sesleriyle birleşince çok daha etkileyici bir oyun çıkmış karşımıza. Harry Potter filminin ana melodisi oyunun da temel müziği. Altıncı oyunun serideki diğer oyunlardan en büyük farkı, Nintendo Wii gibi yeni nesil oyun konsolları sayesinde oyunun içine girmeyi başarması. Örneğin; asanızı elinize alıp büyüler yapabiliyor, Hogwarts Kalesi’ni keşfedip el hareketleriyle büyülü sırları ortaya çıkarabiliyorsunuz. PSP konsollarında arkadaşlarınızla düellolar da düzenleyebilirsiniz. Next-Gen oyunların maliyetlerinin 20 milyon dolar gibi rakamlara ulaştığı biliniyor.

SHREK 3

Vizyondaki Shrek 3’ün yeni oyunu birkaç gün önce çıktı. 15 bölümden oluşan macera, aksiyon ve bulmaca türündeki Shrek 3’ün konusu, filmle benzerlik taşırken size filmin ötesinde maceralar da vaat ediyor. Komik peri masalı öyküsünde Uzak Ülke’yi kurtarmak için Shrek ve arkadaşlarına katılıyorsunuz. Uzak Ülke’nin topraklarında, Prens’in kötülerden oluşan ordusuyla tahtı ele geçirmek için kuşattığı yerlerde epik bir yolculuğa çıkıyorsunuz. Arkadaşlarınızı kurtarırken Prens’in kötü adamlarıyla yüzleşip sürpriz eşyalar toplayacak ve oyunculuk yeteneklerinizi mini oyunlarda gösterebileceksiniz. Çocuk filmi oyunları başarı tablosunda Shrek 3’ün ilk beş oyun arasına girmesi bekleniyor. PS2, Microsoft Xbox 360, Nintendo Wii, Nintendo DS, Game Boy, PSP ve PC oyun konsollarıyla uyumlu.

FANTASTİC FOUR 2: GÜMÜŞ SÖRFÇÜ’NÜN YÜKSELİŞİ

17 Ağustos’ta gösterime girecek Fantastic Four 2, yine beyazperdeden önce oyunuyla evlerimizde. 25 Haziran’da satışa çıkan serinin ikinci versiyonunda Marvel’in yarattığı ilk süper kahraman ailenin tüm karakterleriyle düşmanlara karşı savaşabiliyorsunuz. Oyunun hikaye yapısı ve filmle birbirini tamamlayan özel hikaye bölümleri filmin konusuyla orijinal konuyu birleştiriyor. Macera dolu oyun, galaksilerarası haber taşıyan Gümüş Kayakçı’nın, gezegeni yok oluşuna hazırlamak için Dünya’ya gelmesiyle başlıyor. PS3, PS2, Wii uyumlu oyunda, filmde göreceğiniz bütün kahramanları bulmanız mümkün. Ayrıca kostümler, eski çizgi roman kapakları ve konsept çizimler gibi serinin hayranlarını tatmin edecek öğeler de var.

TRANSFORMERS

Son altı filmi gişede 1.9 milyar dolar hasılat elde eden, Michael Bay’ın 6 Temmuz’da gösterimde olacak yeni filmi Transformers’ın oyunu da temmuz ayında piyasada olacak. Paramount Stüdyoları’nın 150 milyon dolar harcağı filmin fragman sitelerinde ilk haftasonu tıklanma sayısı yaklaşık 2.8 milyon. Merakla beklediğimiz ve çocukluk sevdamız olan animasyonun oyunu, Lego Star Wars serisini yapan ekip tarafından hazırlandı. Oyun iyi ve kötünün savaşını konu alıyor. Robotlara insani duygular yükleyerek size dünyayı koruma veya yok etme şansı tanıyor. Dokuz ayrı karakteri olan oyunda istediğiniz robotu seçerek Dünya’daki savaşın sonucunu siz belirliyorsunuz. Autobotlar’la uygarlığı koruyabilir veya Decepticonlar’la uygarlığı yok edebilirsiniz. Oyunun en etkileyici yanlarından biri devasa robotların anında güçlü araçlara dönüşmesi. Ayrıca oyundaki tüm nesnelerin ezilip parçalanarak silah olarak kullanılması da ilgi çekici. PC, PS3, Wii, PS2, NDS ve PSP uyumlu oyunun çocuk filmi ve oyunu olmayan ilk on ürün arasına girmesi bekleniyor.

KARAYİP KORSANLARI DÜNYANIN SONU

Karayip Korsanları Siyah İncinin Laneti serinin üçüncüsü. 8 Haziran’da satışa sunulan oyun İngiltere tüm satışlar listesinde hálá birinciliğini koruyor. Oyunda korsan Jack Sparrow karakteriyle düşmanlarınızı cesaretiniz veya kılıcınızla yenmeye çalışıyorsunuz. Filmin senaryosuna bağlı kalarak ilerleyebildiğiniz gibi verdiğiniz kararlarla hikayenin sonunu da siz yaratıyorsunuz. PS 3, PS 2 ve PSP konsollarıyla uyumlu oyunda kaptan Jack Sparrow karakteri, Johnny Depp’in sesiyle karşınızda.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!