Gezi yanıtı: Erdoğan iç savaş istiyor

Güncelleme Tarihi:

Gezi yanıtı: Erdoğan iç savaş istiyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2016 21:53

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Gezi Parkı ile ilgili “Oraya o tarihi eseri inşa edeceğiz” sözlerini “Kışkırtma” olarak değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, dün MYK’da kurmaylarıyla siyasi gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Haberin Devamı

Alınan bilgilere göre Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “3 yıl sonra Gezi’yi tekrar gündeme getiriyor. İç savaş çıkarmak istiyor. Temel amacı toplumu sindirmek, korkutmak... Sinmeyecek ve korkmayacağız. Buna sağcı, solcu herkes tavır koymalı. Toplumun her kesimi sinmiş, bizim dışımızda konuşan yok” dedi. Kılıçdaroğlu, HDP’li belediyelere kayyum atanacağına ilişkin tartışmalar ve kayyuma koruma zırhı getiren yasa tasarısını ise “Bu kayyum bir gün herkesi vurur. Türkiye’yi bu adama teslim etmeyeceğiz” diyerek eleştirdi. Kılıçdaroğlu, yargı paketi ile ilgili de “Açıkça Anayasa’ya aykırı. Kendisinin teröre yardım ve yataklıktan tutuklanacağını biliyor. Onun için yargıyı değiştiriyor. Bunlar suçluluk psikolojisi içindeler ve suç işlemeye devam edecekler. Bu nedenle bağımlı yargı yaratmaya çalışıyorlar. Dürüst, temiz olsalar, partilerinin adı gibi ak olsalar neden ‘yargı benden olsun’ desinler” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, paketin TBMM Genel Kurulu görüşmelerinde de CHP’li milletvekillerinin sert muhalefet yürütmesini istedi. Kılıçdaroğlu, “Yapılan tamamen siyasi bir düzenleme. Yargıyı siyasetin arka bahçesine dönüştürmedir. Buna izin veremeyiz. Sert muhalefet edeceğiz, Meclis’ten geçmemesi için elimizden gelen ne varsa yapacağız. Arkadaşlarımız içtüzüğün verdiği tüm olanakları kullansın” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!