Gezi Parkı bekleyişte

Güncelleme Tarihi:

Gezi Parkı bekleyişte
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2013 10:08

Ağaçları korumak için yola çıkan ve 15 gündür Gezi Parkı'nda dünyaya örnek olan eyleme imza atan Gezi Dayanışma Platformu bu sabah önce polise taş atanları engellemek için yoğun çaba harcadı. Daha sonra da parka yönelmelerini ve yeni gerginliklerin ortaya çıkmasını engellemek için BARIŞ ZİNCİRİ oluşturarak TOMA'ların önünde durmaya başladı.

Haberin Devamı

Türkiye bu sabaha emniyet güçlerinin Taksim Meydanı’na yaptığı müdahale ile uyandı.  Çevik kuvvet 07:30'da meydana girdi. Gezi Parkı protestolarında yeni bir gerginlik olacak mı korkusu yaşandı. Ancak 15 gündür önce İstanbul sonra Türkiye ve dünyada örnek eylemler yapan Gezi Parkı protestocuları, parka çekilerek beklemeye başladı.

İŞTE GEZİ PARKI'NIN İÇİNDEN PAYLAŞILAN KARELER

İstanbul Valisi Mutlu, Twitter'dan Gezi'ye müdahale edilmeyeceğini, polisin sadece AKM ve Atatürk Anıtı'ndaki pankart ve resimleri kaldıracağını açıkladı. Polis Gezi Parkı'na herhangi bir müdahalede bulunmadı. Polis de sık sık anons yaparak ''Taş atmayın su sıkmayalım'' diye uyardı. Ancak 09:00’da tansiyon yükseldi. Bir anda ortaya çıkan bazı kişiler, polise molotof kokteyli atmaya başladı.  Gerginlik artınca polis, tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.

Gezi Parkı bekleyişte
Bir eylemci polisi engellemek için TOMA'nın altına yattı.

Haberin Devamı

"SALDIRANLARI UYARDILAR"

Bu sırada biber gazından etkilenen Gezi Parkı protestocuları olayların büyümesini engellemek için parktan çıkarak polise saldıranları uyardı.  Taş ve Molotof atmalarını engellemeye çalıştı.

"EL ELE EYLEM"

Bu tavırın da etkisiyle meydandaki tansiyonun düşmesiyle birlikte protestocular bu kez yeni bir gerginliği engellemek ve parkı korumak için el ele tutuşarak Barış Zinciri oluşturdu. TOMA’ların önünde duran protestocular polisle herhangi bir gerginlik yaşamadan, Taksim Meydanı’nda Gezi Parkı’nı korumaya aldı ve yine çok konuşulacak demokratik bir eyleme imza attı.

VALİ'DEN TEŞEKKÜR

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu "Gezi Parkı'ndaki gençlerin dışına çıkmayarak orada beklemiş olmaları ve Taksim Meydanı'ndan polisimizle güvenlik güçlerimizle çatışmaya girmek isteyen gruplara bu manada prim vermemiş olmalarını fevkalade anlamlı ve değerli buluyoruz. Onlara teşekkür ediyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Gezi Parkı bekleyişte
Gezi Parkı'na müdahaleyi engelemek için insan zinciri oluşturuldu. Fotoğraf: Alişer Delek

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!