‘Gerçek’ hayvan sergisi

Güncelleme Tarihi:

‘Gerçek’ hayvan sergisi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2023 07:00

Bilim ve sanat çevreleri tarafından dünyanın en kapsamlı hayvan anatomi sergisi olarak tanımlanan ‘Body Worlds: Animal Inside Out-Gerçek Hayvanların Anatomi Sergisi’, HUPALUPA Expo’da açıldı.

Haberin Devamı

Sergide yer alan eserler arasında şimdiye kadar plastine edilen en büyük varlık olan 6x3 metre boyutlarında ve 3.2 ton ağırlığındaki dişi fil Samba, tüm zamanların en uzun plastinatı olan 6 metre boyundaki zürafa, plastinasyonu 6 bin 300 saat süren 2.5 metre boyunda 275 kilogram ağırlığındaki kahverengi bir boz ayı, günlük 27 kilogram yeşillik tüketen 200 kilogramlık goril, dağ keçileri ve ahtapotlar en çok ilgi çekenler arasındaydı.

‘Gerçek’ hayvan sergisi

50 MİLYON ZİYARETÇİ

Dünya genelinde 50 milyonu aşkın ziyaretçi rekoruyla anılan sergiye, HUPALUPA Expo ev sahipliği yapıyor. Ocak ayına kadar açık kalacak sergide, 10.00 ile 20.00 saatleri arasında 100’den fazla hayvan bedeni sergilenecek.

Haberin Devamı

‘Gerçek’ hayvan sergisi

Sergide, Prof. Dr. Gunther von Hagens’in geliştirdiği plastinasyon tekniği ile çürümez hale getirilen hayvan bedenleri sanatsal bir yaklaşımla ortaya konuluyor. Küratörlüğünü Dr. Angelina Whalley’in üstlendiği serginin Türkiye’deki bilimsel danışmanlığını İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa yürütüyor. HUPALUPA Expo İcra Kurulu üyesi Merve Timurlenk Şengül, “Bu sergi, insan ve hayvan bedenlerini kalıcı olarak koruyan plastinasyon tekniğiyle oluşturuldu. Bu sayede anatomiye, bilime, sanata, ilgi duyan herkesi burada ağırlayabiliriz” diyor.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!