Genelkurmay: "Başbakan'a heyet göndermedik"

Güncelleme Tarihi:

Genelkurmay: Başbakana heyet göndermedik
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 1997 00:00

Haberin Devamı

Genelkurmay Genel Sekreteri Tümgeneral Erol Özkasnak, ‘Genelkurmay Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı’nın Başbakanlığa heyet göndererek ‘İrtica endişemiz aynı dozda sürüyor’ mesajını ilettiği' yönündeki iddianın ‘tamamen hayal mahsulü ve gerçek dışı’ olduğunu bildirdi. Tümgeneral Özkasnak, ‘‘Genelkurmay Başkanlığı tarafından 28 Şubat MGK kararlarının taviz verilmeden uygulanmasını talep etmek maksadıyla bir heyetin Başbakanlığa gönderildiği’’ yolundaki haberlere ilişkin A.A.'nın sorusunu şöyle yanıtladı:

‘‘Kesinlikle böyle bir şey yoktur. Haber tamamen gerçek dışı ve hayal mahsulüdür. Başbakanlığa haberde yer alan amaçla hiçbir heyet gönderilmemiş ve hiçbir talepte bulunulmamıştır. Kamuoyunu yanıltıcı bu haber, üzüntü ile karşılanmıştır.’’

Başbakan Yardımcısı ve Milli Savunma Bakanı İsmet Sezgin de, ‘‘Genelkurmay'ın Başbakanlığa bir heyet göndererek irtica tehlikesinin var olduğunu söylemesi diye bir şey yok. Ama Genelkurmay, Başbakanımız ile daima temas içerisindedir ve Genelkurmayımız gerekli gördüğü hususları sayın Başbakan'a arz eder’’ dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Ecevit, Güneydoğu'ya yönelik yatırımları açıkladığı basın toplantısında, askerin irtica konusunda hükümeti uyardığına ilişkin iddialara yanıt vermek istemedi. Ecevit, ‘‘Bu olaydan hiç haberim yok’’ dedi. Adalet Bakanı Oltan Sungurlu da, TSK ile hükümet arasında sorun olmadığını savundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!