Genelkurmay: Askeri lise öğrencileri kendi isteğiyle ayrıldı

Güncelleme Tarihi:

Genelkurmay: Askeri lise öğrencileri kendi isteğiyle ayrıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2006 09:58

Genelkurmay Başkanlığı, 2006-2007 eğitim öğretim yılı içinde Hava Harp Okulu Öğrenci Seçme Uçuşu (ÖSU) kampına katılan askeri liselerden gelen 47 öğrencinin kendi isteğiyle ayrıldığını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Hava Harp Okulu ÖSU Kampına katılan öğrencilerden bazılarının baskı ve yıldırmayla Hava Harp Okulu öğrenci adaylığından çıkmaya zorlandığına dair haber ve yorumlar yer almıştır. Bu türden haber ve yorumlar gerçeği yansıtmamaktadır” denildi. Genelkurmay, kamptan ayrılan öğrencilerle ilgili süreci şöyle anlattı: “Kara ve Deniz Kuvvetleri Komutanlıkları bünyesindeki askeri liselerde Hava Kuvvetleri namına belirli kontenjanlarda yetiştirilen öğrenciler, mezuniyet sonrasında Hava Harp Okulu seçim aşamaları olan uçuş sağlık muayenesi, öğrenci seçme uçuşu ve intibak eğitimini başarı ile tamamladıkları taktirde Hava Harp Okulu öğrencisi olmaya hak kazanmaktadırlar.

2006-2007 eğitim öğretim yılı için de bu süreç işletilmiş ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı namına askeri liselerde okuyan öğrencilerden uçuş sağlık muayenesini geçenler, öğrenci seçme uçuşuna katılmıştır.

“AYRILMAK İSTEYEN ÖNEMLİ SAYIDA ÖĞRENCİ İKNA EDİLDİ”

Öğrenci Seçme Uçuşu aşamasında, bazı askeri lise kaynaklı öğrenciler, kendi istekleri ile uçuş eğitim kampından sivile ayrılmak istediklerini belirten dilekçe vermiştir. Hava Kuvvetleri insan kaynağı ihtiyacı bakımından, uçuş muayenesini kazanan her öğrencinin Hava Harp Okuluna alınması hedeflendiğinden, ayrılma yönünde dilekçe veren öğrencilerin aileleriyle tekrar görüşülerek, önemli sayıdaki öğrenci ayrılma müracaatlarını geri almaya ikna edilmiş ve bu öğrenciler eğitimlerine kaldıkları yerden devam etmiştir.

“47 ÖĞRENCİ SİVİL YAŞAMA AYRILDI”

Benzer şekilde İntibak aşamasında da, bazı askeri lise kaynaklı öğrenciler ayrılma talebinde bulunmuştur. Bu öğrenciler aileleri ile görüştürülmüş ve nihai kararlarını verene kadar beklenmiştir. Ayrılmakta ısrar eden 18 yaşını tamamlamış öğrenciler kendi dilekçeleriyle, 18 yaşın altındaki öğrenciler ise, ailelerinin muvafakati ile okuldan ayrılmıştır. Tüm süreç sonunda toplam 47 askeri lise mezunu öğrenci kendi isteği ile sivil yaşama ayrılmıştır.

Öğrencilerin, baskı nedeniyle okuldan ayrıldığı iddialarının aksine, kendileri ile ilişik kesmeden önce yapılan görüşmelerde, ‘sivil ortamda eğitim görmeyi’ tercih gerekçesiyle dilekçe verdikleri tespit edilmiştir.” (ANKA)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!