Gençlerden büyüklere dijital eğitim

Güncelleme Tarihi:

Gençlerden büyüklere dijital eğitim
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2022 07:00

Hayatın her alanına giren teknolojiye adaptasyonda en zorlanan kesim olan ileri yaştakiler için Yeditepe Üniversitesi ve Yarenlik Platformu, Ataşehir Belediyesi’yle birlikte eğitimler düzenliyor. Üçüncü mezunlarını önümüzdeki hafta verecek olan program yaş almışlara cep telefonu kullanımından internet alışverişine kadar eğitimler veriyor.

Haberin Devamı

Pandemi sürecinde 60 yaş üstü insanlar sosyal ilişkilerini ve öz bakımla ilgili bazı ihtiyaçlarını gidermekte zor durumda kaldı. Hayatlarını çoğunlukla evden idare etmek durumda oldular. Bu süreç içinde dijital konularda becerilerini geliştirmelerinin ne kadar önemli olduğu da ortaya çıktı. Yeditepe Üniversitesi Elektronik Ticaret ve Yönetimi Bölümü Lisans ve Yüksek Lisans öğrencileri de 60 yaş üstü vatandaşlara, interneti güvenli kullanma, internet bankacılığı, internetten alışveriş, e-devlet hizmetleri, görüntülü konuşma gibi konularda becerilerinin geliştirmeleri için eğitimler veriyor. Ataşehir 30 Ağustos Parkı Emekli Kültür Evi’nde yapılan eğitimlerin 3. etabı 28 Aralık’ta sona erecek.

9 hafta süren eğitimlerin 4. etabı 6 Şubat’ta başlayacak. Başvurular Ataşehir Belediyesi emekli evi ,Yarenlik Yolu platformu ve Yeditepe Üniversitesi Elektronik Ticaret ve Yönetimi programı aracılığıyla yapılabiliyor.

Haberin Devamı

Gençlerden büyüklere dijital eğitim

İKİ KUŞAĞA KÖPRÜ OLDU

Eğitim programı hakkında bilgi veren Yeditepe Üniversitesi Elektronik Ticaret ve Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Altan Kar, “Yaşlılarımızın sosyal ilişkilerini geliştirmelerini hedefliyoruz. Aynı zamanda görüntülü konuşma ve fotoğraf paylaşabilme, dijital bankacılık gibi becerileri de edinmelerini sağlıyoruz. Proje görev alan gençlerin de yaşlılara daha empatik yaklaşmasını, onların düşünce sistemlerini, yaşadıkları zorlukları, duygularını anlamalarına yardımcı oldu. Sabırlarının gelişimine etkisi oldu. Belki başka platformlarda teknolojiyle ilgili yanyana gelmeleri mümkün değilken onları aynı amaç için yanyana getirdi. Bir başka deyişle bu proje iki kuşak arasında köprü kurdu” dedi.

BAKMADAN GEÇME!