Yeditepe Üniversitesi haberleri sayfasında Yeditepe Üniversitesi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 3770 Yeditepe Üniversitesi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Yeditepe Üniversitesi, İstanbul'da eğitim veren, İstanbul Eğitim ve Kültür Vakfı (İSTEK Vakfı) tarafından 4142 sayılı yasa ile 1996 yılında kurulan, Yüksek Öğretim Yasası çerçevesinde kamu tüzel kişiliği, mali ve idari özerkliği olan bir vakıf üniversitesidir. Kurucusu Bedrettin Dalan'dır. Atatürkçü düşüncelerin ışığında, onun ilke ve inkılaplarına tam bağlı laik, çağdaş, araştırmacı ve yenilikçi, temel kültür konularına ve teknolojiye hakim, dünya kültürüne erişmiş, özbenliğini güçlendirmiş gençler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Yeditepe Üniversitesi, çağdaş eğitim program ve uygulamalarıyla bilgi çağına dönük bir eğitim yapmaktadır.
Hayatın her alanına giren teknolojiye adaptasyonda en zorlanan kesim olan ileri yaştakiler için Yeditepe Üniversitesi ve Yarenlik Platformu, Ataşehir Belediyesi’yle birlikte eğitimler düzenliyor. Üçüncü mezunlarını önümüzdeki hafta verecek olan program yaş almışlara cep telefonu kullanımından internet alışverişine kadar eğitimler veriyor.
#Yeditepe ÜniversitesiDünyanın her yerindeki kültür-sanat eserlerine yer veren Google Arts & Culture’da, Türk mutfak kültürü de tanıtılacak. Türk mutfağına ayrılan platformda İstanbul’un yemek kültüründen Akdeniz mutfağına uzanan çeşitliliğe sahip hikâyeler, sergiler ve fotoğraflar çevrim içi olarak ziyarete açıldı.
#Prof. Dr. Sibel ÖzilgenYeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyofizik Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Bilge Güvenç Tuna, Bilim Akademisi tarafından, Türkiye´nin önde gelen başarılı genç bilim insanlarına verilen Bilim Akademisi Genç Bilim İnsanları Ödülü´ne (BAGEP) değer görüldü.
#BAGEPDünyada modern beyin ve sinir cerrahisinin kurucusu olan, ‘yüzyılın cerrahı’ olarak da tanımlanan duayen isim Prof. Dr. Gazi Yaşargil, 95’inci yaş gününü farklı ülkelerden 10 binin üzerinde bilim insanının katıldığı toplantıyla kutladı.
#Yeditepe ÜniversitesiTürk mühendisler, Covid-19 pandemisinde en çok ihtiyaç duyulan tıbbi cihazlardan acil durum/pandemi transport türü ventilatör (solunum cihazı) prototipi üretti. Yeditepe Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü öncülüğünde geliştirilen “7Vent” isimli prototipin teknik testlerinin başarıyla sonuçlandığı duyuruldu.
#Solunum Cihazıİstanbul'daki devlet ve vakıf üniversiteleri, bahar döneminde yüz yüze eğitimin yapılmayacağının açıklanmasının ardından başlatılan uzaktan eğitim sürecine öğrencilerini, öğretim elemanlarını ve sistemlerini adapte etmek için hazırlık çalışmalarına devam ediyor. İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi, YÖK Dersleri Projesi kapsamında 47 programdaki 900'ü aşkın ders kitabını, Türkiye'deki tüm öğrencilerin hizmetine sundu. Yeditepe Üniversitesi, internet tabanlı bir programda belirlenen haftalık ders saatinde öğrencilerine online etkileşimli ders imkânı sağlıyor. Boğaziçi Üniversitesi, 33 lisans ve 67 lisansüstü programa kayıtlı 15 bin 692 öğrenciyle online olarak uzaktan eğitim yapacak. Sabancı Üniversitesi, canlı yayın sistemlerini genişleterek tüm akademik kadro tarafından kullanılabilir hale getirdi.
#ÜniversiteRessam Meral Yıldız, 'Zamana Tepeden Bakmak' başlıklı sergisiyle 13-27 Aralık tarihleri arasında Beşiktaş'taki Galerie D’art La Visione'da izleyiciyle buluşacak. Sergisinde kendi geçmişini ve sanat tarihini öznel bir anlatımla ele alan Yıldız, usta sanatçı Kandinsky ile hem bir usta çırak ilişkisi kuruyor hem de bir yol arkadaşlığını deneyimliyor.
#Meral YıldızGYODER’de başkanlık görevini, uzun yıllardır dernekte başarılı görevlere imza atan Neşecan Çekici devraldı. Çekici, bu görevlendirme ile yapı endüstrisinin ilk kadın sivil toplum kuruluşu lideri oldu. Son 3 yıldır GYODER’e başkanlık yapan Mehmet Kalyoncu ise yeni dönemde GYODER Yönetim Kurulu Üyesi olarak deprem bölgesindeki çalışmalara odaklanacak.
#GYODERBu hafta vizyona giren ‘Son Akşam Yemeği’ filminde Latife Hanım’ı canlandırıyor. “Kariyerimin en önemli rolü diyebilirim. İnanılmaz heyecanlıyım, hatta heyecandan deliriyorum” diyor. Pelin Akil’le buluşuyoruz; role nasıl hazırlandığını, çekimlerde yaşadıklarını ve 29 Ekim’i, Cumhuriyet Bayramı’nı konuşuyoruz: “Gençlerimizden hep araştırmalarını, tarihimizi, Atatürk’ü bilmelerini rica ediyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun, nice yıllara...”
#Pelin AkilDünya üniversiteleri sıralama kuruluşu Times Higher Education (THE) sosyal bilimler, hukuk, sağlık, mühendislik, eğitim gibi 11 alanda 2024 Dünya Üniversite sıralamalarını yayınladı. Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) eğitim bilimleri alanında dünya sıralamasında 83’üncü oldu.
#Times Higher EducationPeki çok sevilen yapımda sunuculuk ve oyunculuk deneyimi olan Jess Molho, Demet Akalın ile yeni bir projeye başladı. TV8 ekranlarında hafta içi her sabah yayınlanacak olan Gel Konuşalım progrmaı, gündemin nabzını tutacak. Peki, Gel Konuşalım sunucusu Jess Molho kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, Jess Molho dizileri ve hayatı
#Jess Molho2024 yılında yerel seçimlere kısa bir zaman kala vatandaşlar yaşadıkları ilçenin yönetiminin hangi siyasi partide olduğunu merak ediyor. Yerel seçimler için siyasi partiler, teşkilatlarıyla seçim hazırlıklarına başladı. 2019 yılında Bağcılar Belediye Başkanı adayı olarak İYİ Parti'den Muhammet Bayram, Ak Parti'den ise Lokman Çağırıcı aday olmuştu. Peki Bağcılar Belediyesi hangi partide? Bağcılar Belediye Başkanı kimdir? İşte, 2019 yılı Bağcılar yerel seçim sonuçları….
#Bağcılar Belediyesi Hangi PartideTürkiye’de tıp okuyan Zanzibarlı Hussein Ali Mwinyi, ülkesine döndü ve yıllar sonra devlet başkanı oldu. Ama öğrencilik yıllarını hiç unutmadı. Diplomasını elinden aldığı Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oğuz’un onda yeri ayrıydı. Kendisini hep ‘yarı Türk’ olarak tanımlayan Zanzibar Devlet Başkanı, yıllar sonra yine Türkiye’ye geldi ve 2 yıl önce vefat eden hocasının kızını ziyaret etti...
#ZanzibarÜniversiteler bugüne eğitime başlıyor. Depremden etkilenen 4 il dışında dersler yüz yüze yapılacak. Birçok üniversitede oryantasyon haftaları ve açılış hazırlıkları başladı bile. Biz de üniversitelerin bu yıl nasıl açılacağını ve yeniliklerini sorduk. Hepsi birbirinden farklı çalışmalarla öğrencilerine 'hoşgeldin' demeye hazırlanıyor.
#DepremÜniversiteler bu yıl YÖK’ün aldığı tavsiye kararı doğrultusunda 2 Ekim’de açılacak. 1 milyondan fazla yeni üniversitelinin okullarıyla buluşmasına da sadece 10 gün kaldı. Yeni bir başlangıca yelken açacak olan öğrenciler, farklı bir sosyal ortamın kapısını aralayacak. Peki, yeni üniversitelileri okullarında neler bekliyor? Kampuse, derslere ve hocalarına kolayca nasıl uyum sağlayabilirler? ODTÜ Kıbrıs Kampusu Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Programı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aslı Bugay Sökmez, üniversiteye uyum yollarını 10 maddede sıraladı:
#YÖKYazarlığının 40. yılını kutlamaya hazırlanan, edebiyat dünyamızın usta ismi Mario Levi ile buluştuk; 19 yaşında aşk acısını dindirmek için yazdığı ilk hikâyeden bugüne uzanan yolculuğunu dinledik. Levi, “Yazmak benim için bir hayata tutunuştu. Edebiyatın trajediden kaynaklandığına inanıyorum. Hayat toz pembe diye edebiyat olmaz; bir şey içinizi acıtacak” diyor. Kurgu dışı dünyada mutluluğun formülünü ise, “Sevmek” diye veriyor.
#Mario LeviKızılcık Şerbeti ikinci sezon hazırlıkları devam ederken dizide Ömer karakterine hayat veren Barış Kılıç’ın kariyeri, oynadığı dizi ve filmler merak ediliyor. Birçok yapımda yer alan Barış Kılıç, oyunculuk kariyerine Kadir İnanır’ın başrolünde oynadığı “Bütün Çocuklarım” dizisi ile başladı. Adını Feriha Koydum dizisiyle tanınan başarılı oyuncu Güllerin Savaşı, Yasak Elma gibi dönemin popüler yapımlarında oynadı. Bir dönem Amerika’da yaşayan başarılı oyuncu şimdilerde ise Kızılcık Şerbeti dizisinde Ömer karakteriyle dikkatleri üzerine çekiyor. Peki Kızılcık Şerbeti Ömer’i canlandıran Barış Kılıç kimdir? Barış Kılıç hangi dizilerde oynadı, kaç yaşında? İşte, başarılı oyuncunun biyografisi…
#Kızılcık Şerbeti ÖmerGüvenilir gıdalara kolayca ulaşmak ve sağlıklı bir beslenme planı uygulayabilmek artık pek çoğumuz için önemli bir öncelik. Bunun yolu da önce doğru gıda okuryazarlığından, yani etiket bilgisinden geçiyor. Bu kavramın ne olduğunu ve hakkında doğru bilinen tüm yanlışları Prof. Dr. Sibel Özilgen’le konuştuk.
#GıdaYıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Davutpaşa kampüsünde fil ahırı olarak kullanıldığı düşünülen bakımsız haldeki tarihi yapı, yakında restore edilerek öğrenci kantini ve okuma salonu yapılacak. Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölüm ve Restorasyon Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Can Şakir Binan, "Şu anda harap durumda görünüyor, eski bir yapı olduğu için normal. Buradaki birçok yapı restore edildi. Hala restorasyonu devam eden yapılar var. Fil ahırlarında da restorasyon çalışması en kısa sürede başlayacak" dedi.
#YtüBeynimizin sadece yüzde 10’unu mu kullanıyoruz? Zeki insanların beyni daha mı farklı? Dünya Beyin Cerrahisi Federasyonu Onursal Başkanı Prof. Dr. Uğur Türe’nin laboratuvarında hem en gizemli organ beyne dair sorulara yanıt aradık hem de eski albümleri karıştırdık… Beynin ulaşması en zor bölgesi olan ‘talamus’ ameliyatı teknikleriyle tıp dünyasında adından söz ettiren Uğur Hoca, “Beyindeki olaylara tam hâkim değiliz. Ama son 20 yılda beynin ak maddesi, yani derin yapılarıyla ilgili çalışmalar çok ilerledi. Artık beynin içini daha iyi öğreniyoruz” diyor.
#Uğur Türe“Bir ürünü, mekanı yeniden hayata döndürmek-geliştirmek-dönüştürmek-güzelleştirmek en çok hoşuma giden şey” diyen Sinem Temel, çevresinin, “Bu tutkunu mutlaka hayata geçirmelisin” söylemiyle harekete geçmiş. 2 yıllık zorunlu aradan sonra 4 sene önce Tabakhaneler Sanat Sokağı’nda girişimcilik serüvenine yeni halkalar ekleyen Temelen’in hedefinde ise butik bir otel var.
#1Gastronomi ve mutfak sanatları, talebi her geçen gün artan bölümlerden... İşletme kurma hayallerinin yanı sıra televizyon programlarının ve sosyal medyanın da bunda etkisi büyük. Üniversite tercih döneminin devam ettiği bugünlerde gastronomi okumayı düşünen gençler nelere dikkat etmeli? Önde gelen okullarımızın bölüm başkanlarıyla konuştuk.
#GastronomiYükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından başlayan tercih süreci her sene olduğu gibi dikkatleri yine vakıf üniversitelerinin ücretlerine yöneltti. Geçtiğimiz yıl yıllık ücreti 240 bin 750 TL olan Sabancı Üniversitesi, bu yıl 510 bin TL oldu. Koç Üniversitesi ise yıllık ücretini 520 bin TL olarak açıkladı. Öte yandan tıp ve diş hekimliği için istenen ücretler 300 bin TL’nin üstünde. Pilotaj bölümü ise 382 bin TL’yi buldu.
#Yükseköğretim Kurumları SınavıKüresel atıştırmalık pazarı büyüme trendinde. Şölen Çikolata’nın CEO’su Erdoğan Çoban’ın verdiği bilgilere göre en hızlı büyüme ise kaplamalı çikolata ve kek pazarında. Çoban, bu büyümeyi araştırma şirketleriyle tartıştıklarını belirtiyor, ‘‘Dünyada ciddi bir enflasyon var. Bizim ürünler ulaşılabilir kaldı. Gerektiğinde öğün bile olabiliyor’’ diyor. Büyüyen dünya pazarında hedeflerini de büyüten şirket, kapasiteyi yüzde 70 artırmak için kolları sıvadı.
#Şölen ÇikolataKimya eğitimi alan ve global ilaç firmalarında çalışan Gülben Sabuncu Gürses ile Mine Gürses Bozarslan hayallerinin peşinde gitmek istedi ve istifa ederek markalarını kurdu. Doğal içerikli kişisel bakım ürünleri üreten girişimciler iki yılda önemli yol kat etti. Yılda 100 bin adet üretime ulaşan marka, önümüzdeki yıl yüzde 100 büyüme hedefliyor.
#Gülben Sabuncu GürsesKürekte 23 yaş altı dünya şampiyonu olan Elis Özbay spor hayatına voleybolla başlamış bir isim. Öğretmeninin yönlendirmesi ile küreğe geçen, kulübü Fenerbahçe’nin gelişimi için İtalya’dan özel olarak 20 bin Euro’luk fiber tekne getirdiği milli sporcumuz dün Bulgaristan’da altın madalya alarak göğsümüzü kabarttı.
#Spor