Gelinlik tercihini diziler belirliyor

Güncelleme Tarihi:

Gelinlik tercihini diziler belirliyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2012 11:23

Türkiye’de kadınların gelinlik tercihlerine modanın yanı sıra popüler dizilerde rol alan ünlü isimlerin taşıdığı gelinlikler de etki ediyor.

Haberin Devamı

Hayatlarının en mutlu günü için en özel gelinliği giymeyi hayal eden bazı kadınlar, tercihlerini dizi karakterlerinin giydiği gelinliğe göre belirliyor.
Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de önemli bir sektör olarak kabul edilen gelinlik sektöründe, kadınların tercihlerine modanın yanı sıra popüler isimlerin taşığı gelinlikler de etki ediyor. Sektörde faaliyet gösteren bir gelinlik firmasının yöneticisi Ermiya Akay, Türkiye’de yılda 700 bin civarında evlilik gerçekleştiğini söyledi.

 

10 YILDA DEĞİŞİYOR


 
Gelinliklerde her 10 yılda bir trendin değiştiğini, beyazın kırık tonlarla, kumaş üzeri işlemelerin dantelle, renkli kuşakların kuşaksız gelinliklerle yer değiştirdiğini anlatan Akay, gelinlik modellerinin belirlenmesinde popüler dizilerin payının büyük olduğunu kaydetti.

 

Haberin Devamı

TALİHİNE GÖRE TALEP

 

Akay, Cansu Dere, hazal kaya, Beren Saat, Hatice Aslan, Gamze Özçelik gibi dizilerde gelin karakterini canlandırmış ünlüler için gelinlik tasarladıklarını ifade ederek, “Eğer gelinin dizideki talihi, düğünü güzel geçerse talep patlaması yaşanıyor. Gelinin başına olumsuz bir şey geldiğinde ya da boşandıklarında ise sipariş verilen modellerde revizyon isteniyor” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!