Gece heyecandan uyuyamadım

Güncelleme Tarihi:

Gece heyecandan uyuyamadım
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2002 02:00

Yenidoğan Köyü'nde, 5 yıl önce kömür sobalarının patlaması sonucu ellerinde ve yüzünde yanıklar meydana gelen 9 yaşındaki Tuğba, dün hayatının en güzel gününü yaşadı.

3 yıldır yüzündeki yaralardan dolayı hiçbir okula alınmayan Tuğba, evine yakın olan Hacı Ayşe Çarmıklı İlköğretim Okulu'nda ilk gününün heyecanını yaşadı.

15 Mayıs tarihinde Hürriyet Gazetesi'nde yayınlanan ‘‘Tuğba'yı yüzü yanık diye hiçbir okul almıyor’’ başlıklı haber üzerine, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey, Yenidoğan Beldesi'nde bulunan 3 ilköğretim okulu müdürüyle bağlantıya geçti. Tuğba Çimenli'nin daha önce yüzündeki yaralardan diğer çocukların etkileneceği gerekçesiyle alınmadığı Hacı Ayşe Çarmıklı İlköğretim Okulu'na kaydı yaptırıldı. Dün ilk okul gününün heyecanını yaşayan Tuğba, sabah 07.30'da okuluna giderek, 1-C sınıfındaki arkadaşlarıyla tanıştı. Öğretmeni Şehriban Toprak ve arkadaşları tarafından yoğun bir ilgiyle karşılanan Tuğba, okula başlamanın heyecanıyla gece uyuyamadığını belirterek, ‘‘Arkadaşlarımı çok sevdim. Keşke daha önce okula alınsaydım. Derslerime çok çalışacağım. Hemen 3'üncü sınıfa geçeceğim’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!