Gebze'de lojistik firmasının deposunda yangın: Kontrol altına alındı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2023 07:06

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde lojistik deposunda 04.00 sıralarında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin 8 saatlik çalışmasıyla saat 12.00 sıralarında kontrol altına alındı.

Haberin Devamı

Gebze ilçesi Barış Mahallesi 1805/3 Sokak’taki bir lojistik firmasına ait depoda saat 14.00 sıralarında yangın çıktı. Çevredekilerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı üzerine bölgeye AFAD, UMKE, itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Polis çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri de alev alev yanan depoya müdahale etti. Yangın geniş bir alana yayılırken, İstanbul ve diğer çevre illerden de bölgeye takviye su tankerleri ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Gebzede lojistik firmasının deposunda yangın: Kontrol altına alındı

132 PERSONEL MÜDAHALE EDİYOR

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde kimyasal ve yanıcı maddelerin 16'sı kapalı, toplam 21 dönümlük alanda depolandığı lojistik firmasına ait depoda saat 04.00 sıralarında çıkan yangına, 47 araç ve 132 personelle müdahale ediliyor. 

Haberin Devamı

Gebzede lojistik firmasının deposunda yangın: Kontrol altına alındı

KAYMAKAM ÖZYİĞİT: CAN KAYBI YOK

Kocaeli’de lojistik firmasının deposunda çıkan yangına, takviye gelen ekiplerle birlikte 82 araç ve 209 personelle müdahale ediliyor.

Bölgede incelemelerde bulunan Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, olayda can kaybının yaşanmadığını ifade ederek, “Sabah 04.00 civarında çıkan yangın 21 dönüm alanda meydana geliyor. Cana gelmiş herhangi bir sıkıntı yok. Fakat kimyasal depolamanın da olduğu lojistik alanı olduğu için yangın çok şiddetli bir şekilde devam ediyor. Müdahale imkanı da çok fazla olmuyor. İtfaiye birimlerimiz, AFAD, kamu kurumlarımızın ilgili birimleri burada. Tedbirler alınmış durumda. Etrafa sıçramaması için uğraşılıyor. Söndürme ve müdahale imkanı çok fazla yok. Çünkü kimyasal olduğundan dolayı itfaiyenin yapabileceği şey sınırlı oluyor ama yangın sıçramaması için tedbirler alındı. Herhangi bir olumsuzluk beklemiyoruz. Yangının bir an önce sonuçlanmasını bekliyoruz. Çünkü itfaiye müdahale edemiyor ve söndürme imkanı yok. Sebebiyle ilgili herhangi bir şey yok. Teknik bir inceleme yapılacak, itfaiye teşkilatımız sebebine bakacak. Yangın çıkar çıkmaz müdahale edildi” dedi.

Haberin Devamı

Gebzede lojistik firmasının deposunda yangın: Kontrol altına alındı

'YANGININ ÇEVREYE SIÇRAMAMASI İÇİN GEREKLİ TEDBİRLER ALINMIŞTIR'

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Gebze'deki lojistik firmasının deposunda çıkan yangınla ilgili açıklama yaparak, "Yangına itfaiye ekiplerimiz müdahale etmektedir. AFAD, Çevre ve diğer teknik ekiplerimiz de sahada olup yangının çevreye sıçramaması için gerekli tedbirler alınmıştır. Geçmiş olsun" dedi.

8 SAATTE KONTROL ALTINA ALINDI

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde lojistik deposunda 04.00 sıralarında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin 8 saatlik çalışmasıyla saat 12.00 sıralarında kontrol altına alındı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ömer İslamoğlu gazetecilere söndürme çalışmalarına ilişkin bilgi verdi. İslamoğlu, "04.07’de haber merkezimize ilk ihbar düştü. Biz olay yerine hızlı bir şekilde Gebze, Çayırova, Dilovası, Beylikbağı ve diğer ilçelerimizde bulunan itfaiye araçlarımızla hızlı bir şekilde olay yerine vardık. 04.10’da olay yerine geldiğimizde tamamen yanar vaziyetteydi. Burası bir lojistik depo. İçerisinde çeşitli malzemelerin depolandığı bir depo. İçerisinde gıda, beyaz eşya sektörünün, esans sektörünün kullanmış olduğu malzemeler yanar vaziyetteydi ve etrafında çok farklı fabrikalar vardı. Biz ilk önce geldiğimizde bu fabrikalara sirayeti engelledik, önledik. Hiçbir fabrikaya sirayet olmadan yangın kontrolümüz altına alındı. Şu anda da yangını tamamen söndürmek üzereyiz" dedi.

‘SOĞUTMA ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR’

Ömer İslamoğlu, yangını en kısa zamanda tamamen söndüreceklerini belirterek, "Yaklaşık 47 tane itfaiye aracımız, 132 itfaiye personelimizle beraber çevre ilçe belediyelerimizden gelen su tankerlerimizle beraber halen soğutma çalışmalarımız devam ediyor. Fabrika yetkililerinden almış olduğumuz bilgilere göre özellikle esans sektöründe kullanmış oldukları kimyasalların olduğu, gıda sektöründe, beyaz eşya sektöründe olan malzemelerin olduğu bir antrepo olduğunu söylediler. Yaklaşık 12 bin metrekare kapalı alanın, toplamda da 21 bin metrekarelik açık alanda da yine depolama malzemeleri vardı. Tamamen yanmış vaziyette ama hiçbir fabrikaya, diğer alanlara sirayet etmeden yangın kontrollü şekilde soğutma çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah en kısa zamanda da tamamen söndürmüş olacağız" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!