Gaziantep'te Irak'tan getirilen 25 tabanca ele geçirildi

Güncelleme Tarihi:

Gaziantepte Iraktan getirilen 25 tabanca ele geçirildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2005 14:27

Gaziantep'te, Irak'ın kuzeyinden getirildiği belirlenen 25 tabanca ele geçirildi.

Haberin Devamı

Gaziantep Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, düzenlediği basın toplantısında, Gaziantep'e silah getirileceğinin haber alınması üzerine Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa bir çalışma gerçekleştirdiğini söyledi.

Çalışma kapsamında A.Y'nin kullandığı otomobilin, Gaziantep- Şanlıurfa Otoyolu girişinde durdurulduğunu ve arandığını belirten Yılmaz, araçta Irak'ın kuzeyinden temin edilerek Gaziantep'e getirildiği belirlenen 25 tabanca ile bu tabancalara ait 48 şarjör elde edildiğini bildirdi.

Ele geçirilen tabancaların ABD ve Almanya menşeli olduğunu belirten Yılmaz, A.Y'nin gözaltına alındığını, olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğünü kaydetti.

Yılmaz, aynı saatlerde gerçekleştirilen bir başka operasyonda ise bir otomobilde, Irak'ın kuzeyinden getirilen 3 bin 680 paket kaçak sigara ele geçirildiğini, sigara kaçakçılığı yaptıkları gerekçesiyle E.T, B.A. ve M.K'nin gözaltına alındığını bildirdi.

Haberin Devamı

Yılmaz, Gözaltında bulunan 4 zanlının emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildiklerini ifade etti. GAZİANTEP (A.A)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!