Gazeteci Sulaoğlu hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Gazeteci Sulaoğlu hayatını kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2011 20:09

BURSA’da uzun yıllardır gazetecilik yapan Kemal Sulaoğlu (62) tedavi gördüğü hastanede dün gece yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

En son Bursa Meydan Gazetesi’nde köşe yazarlığı yapan Kemal Sulaoğlu, uzun süredir mücadele ettiği kanser hastalığı nedeniyle tedavi gördüğü Acıbadem Bursa Hastanesi’nde dün gece yaşamını yitirdi. Evli ve iki çocuk babası olan Sulaoğlu, Salı günü Bursa’da düzenlenecek törenle toprağa verilecek.

KEMAL SULAOĞLU

23 Temmuz 1949 Trabzon Çaykara’da doğan Kemal Sulaoğlu, Pertevniyal Lisesi’ni, ardından İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü’nü bitirdi. 1967-1979 yılları arasında Babıali’de çeşitli gazetelerde çalıştı, muhabirlik, sayfa sekreterliği, bölüm şefliği, yazı işleri müdürlüğü görevlerinde bulundu. Askerlik hizmetini asteğmen rütbesiyle Barış Harekatı’nın hemen sonrasında basın irtibat subayı olarak Kıbrıs’ta yaptı. Ekim 1974-Temmuz 1975 döneminde Ada’da kaldı. Kıbrıs, Sulaoğlu’nun ana ilgi alanlarından birini oluşturdu. Çok sayıda araştırma, inceleme yazısı yayınlandı.

Sulaoğlu, 1979 yılı başında Bursa’ya yerleşerek, yabancı dil öğretim merkezi olan Çağdil’i kurdu. Ancak basınla ilişkini de sürdürdü. Bursa Hakimiyet ve Bursa Haber gazetelerinde ve Tempo dergisinde Genel Yayın Yönetmeni ve Hürriyet Bursa ekinde köşe yazarı olarak çalıştı. 2 binin üzerinde köşe yazısı yayınlandı.

Bursa Osmangazi Rotary Kulübü’nün kurucu üyelerinden olan Sulaoğlu, kulübünün 1992-93 dönemi başkanlığını yaptı. 1999-2000 döneminde de Guvernör (UR Başkanı Temsilcisi) olarak görev yaptı; Türk Rotary tarihinin sayılı en büyük hizmetleri arasında yer alan Rotary Hastanesi’nin yapımında öncü görevi üstlendi. Türk Rotary’sine ’Rotary Temel Kitap’, ’Liderin El Kitabı’ ve ’100 Soruda Rotary’ adlı üç temel eser kazandırdı. 2006 yılında Uluslararası Rotary Yönetim Kurulu kararıyla ’Sıra dışı Rotary Hizmetlerinde Bulunan Rotaryenlere’ verilen en yüksek ödül olan ’Kendinden Önce Hizmet Ödülü’ ile onurlandırıldı. Bir dönem aktif siyasetin içinde de yer alan Sulaoğlu, İsmail Cem’in genel başkanı olduğu Yeni Türkiye Partisi’nin ’Bursa Kurucu İl Başkanı’ ve ’Parti Okulu Eğitmeni’ görevlerini üstlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!