Fransa'da 13 terör zanlısı mahkemeye sevk edildi

Güncelleme Tarihi:

Fransada 13 terör zanlısı mahkemeye sevk edildi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2012 15:21

Fransa'da terörle mücadele savcısı tarafından sorgulanan 17 terör zanlısından 13'ünün mahkemeye sevk edilmesi kararlaştırıldı. Fransa İçişleri Bakanlığı tarafından sınır dışı edilmesi talebinde bulunulan Türk imamın akıbetiyse henüz belli değil.

Haberin Devamı

Paris savcısı François Molins, düzenlediği basın toplantısında, zanlıların, “terör örgütüne üye olmak ve bir Fransız hakimi kaçırma hazırlığı yapmakla” suçlandığını söyledi.

Fransız savcı, radikal örgüt Forsana Alizza'ya (Gurur Şövalyeleri) üye oldukları belirlenen ve silahlarla ele geçirilen zanlıların, ormanlarda askeri eğitim aldığını söyledi. Savcı, “zanlıların Toulouse'da yedi kişinin ölümüne yol açan üç ayrı saldırıyla ilgilerinin olmadığını” ifade etti.

Fransız Haber Ajansı, soruşturmayı yürüten adli kaynaklara dayanarak bu sabah verdiği haberde, terör zanlılarının Lyon'da yaşadığı bildirilen bir Musevi kökenli hakim de olmak üzere bazı kişileri kaçırma hazırlığında olduğunu duyurmuştu.

Fransa İç İstihbarat Servisi Müdürü Bernard Squarcini, Cumartesi günü La Provence gazetesine verdiği demeçte, gözaltına alınan zanlıların, “adam kaçırma eyleminde bulundukları izleniminde olduklarını” söylemişti.

Haberin Devamı

Geçen Cuma günü düzenlenen polis operasyonlarında, Toulouse, Nantes, Lyon ve Paris bölgesinde aralarından radikal örgüt Forsana Alizza'nın (Gurur Şövalyeleri) şeflerinden biri de olmak üzere toplam 19 kişi gözaltına alınmış, bunlardan ikisi daha sonra serbest bırakılmıştı.

TÜRK İMAM "IRKÇI VE CİNSİYETÇİ" VAAZLARI YÜZÜNDEN SUÇLANIYOR

Fransa İçişleri Bakanlığı tarafından sınır dışı edilmesi talebinde bulunulan Türk vatandaşını Yusuf Yüksel'in, Paris'in kuzeydoğusundaki Val d'Oise banliyösündeki bir camide vaazlar verdiği öğrenildi.

Yüksel, Fransa'daki resmi Türk imamlar arasında yer almıyor. Camide verdiği vaazlarda, Yüksel “ırkçı, Musevi karşıtı ve kadın-erkek eşitliğine aykırı ve Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy aleyhinde hakarete varan konuşmalar yapmakla” suçlanıyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından sınır dışı edilmesi istenen Yüksel, 11 Mayıs'ta Val d'Oise bölgesi valiliğinin sınır dışı komisyonu önünde ifade verecek. Fransız yetkililerin, Yüksel'in sınır dışı edilip edilmeyeceğine daha sonraki bir tarihte karar vermeleri bekleniyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından dün yapılan açıklamada, Cezayir kökenli bir göçmenle Mali vatandaşı bir imamın ülkelerine sınır dışı edildiği bildirilmişti. Açıklamada, Yusuf Yüksel ile Suudi Arabistan vatandaşı bir imam ve Tunus vatandaşı bir göçmenin de sınır dışı edilmesinin istendiği belirtilmişti.

Haberin Devamı

Radikal görüşlere sıfır hoşgörüyle yaklaşılacağı ifade edilen açıklamada, “devletin güvenliği” gerekçesiyle sınır dışı kararlarının alındığı bildirilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!