Film Festivali başladı

Güncelleme Tarihi:

Film Festivali başladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2007 16:32

26. Uluslararası İstanbul Film Festivali, Ferzan Özpetek'in son filmi "Saturno Contro" ile açıldı.

Festivalin açılışından fotoğraflar için tıklayınız...

Haberin Devamı

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'ndaki tören, İtalya'da yaşayan genç Türk sanatçı Yasemin Sannino'nun film müziklerinden oluşan mini konseriyle başladı.

Açılışta konuşan İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı (İKSV) Başkanı Şakir Eczacıbaşı, Yeşilçam'da bir dönem yılda ortalama 300'e yakın film yapıldığını ifade ederek, bu yapımların Türk Sineması'na büyük katkılar sağladığını söyledi. İKSV'nin, bugüne kadar düzenlediği film festivalleriyle Türk sinemasını desteklemeyi amaçladığını belirten Eczacıbaşı, "Büyük çabalarla sunduğumuz yüzlerce filmin herkese yeni umutlar getirmesini diliyorum" dedi. Törende daha sonra, her yıl Türk sinemasının gelişmesine katkıda bulunan sanatçılara verilen Sinema Onur Ödülleri, Cüneyt Arkın, Güler Ökten ve Duygu Sağıroğlu'na verildi. Törene katılanlar arasında, Hülya Avşar, Erkan Can, Nil Karaibrahimgil, Güven Kıraç, Bergüzar Korel, Halit Ergenç, Ceyda Düvenci, Hülya Koçyiğit gibi tanınmış isimler katıldı.

Haberin Devamı

OYUNCULARLA KATILDI
Gecede, festivalin açılış filmi olan "Saturno Contro"nun yönetmeni Ferzan Özpetek açılış törenine filmin başrol oyuncuları Stefano Accorsi, Ambra Angiolini, Milena Vukotic ve Serra Yılmaz’la katıldı. Tören, festivalin açılış filmi olan, Ferzan Özpetek'in Türkiye'de "Bir Ömür Yetmez" adıyla gösterime giren "Saturno Contro"nun izlenmesiyle sona erdi.

Törende, 26. Uluslararası İstanbul Film Festivalinin açılış konuğu olan senaryo yazarı ve yönetmen Paul Schrader'e, İstanbul Film Festivalinin Sinema Onur Ödülü verildi. Ödülünü Şakir Eczacıbaşı'nın elinden alan, "Taxi Driver", "Kızgın Boğa" ve "Günaha Son Çağı" filmlerinin senaristi Schrader, "Bu olağanüstü şehre, bu olağanüstü insanların şehrine beni getirdiğiniz için ve ödül için şükranlarımı sunuyorum, burası çok güzel olmanın yanında çok da tarihi bir şehir" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!