Fiber optik kabloları kesen 10 kişi gözaltında

Güncelleme Tarihi:

Fiber optik kabloları kesen 10 kişi gözaltında
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2008 18:55

BURSA'da geçen yıl Türk Telekom yönetimini protesto için çalışanların yaptığı grevde, fiber optik kabloları keserek, telefon hattı ve internet bağlantılarının aksamasına yol açtığı iddiasıyla Haber-İş Sendikası Bursa Şubesi yöneticilerinden 10 kişi, gözaltına alındı.

Geçen yıl Ekim ayında, Telekom grevinde çeşitli illerin 13 noktasında fiber optik kablolar aynı anda kesilmiş ve cep telefonu, internet bağlantılarında aksama olmuştu. Telekom, fiber optik kabloların kopmasıyla ilgili çalışanların, şirketi, toplu iş sözleşmesine razı etmek için kestiğini öne sürmüş ve kabloların sadece işçilerde bulunan özel makaslarla kesildiğini iddia ederek, Haber-İş Sendikası üyelerini suçlamıştı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri bugün fiber optik kabloları kestiği iddia edilen Haber-İş Sendikası’nın Bursa Şubesi’ne bağlı 10 üyesini gözaltına alarak, sorgulamaya başladı. Kimlikleri açıklanmayan bu kişiler, ‘kamu malına zarar vermek’ suçundan mahkemeye çıkartılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!