FETÖ yanıtları: Ayetel kürsi ile Allah’a sığınacağız

Güncelleme Tarihi:

FETÖ yanıtları: Ayetel kürsi ile Allah’a sığınacağız
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2016 20:45

TBMM FETÖ ve 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’nun dinlediği eski MİT Müsteşarı Emre Taner, ilginç yanıtlarıyla da dikkat çekti.

Haberin Devamı

Taner’in 9 Kasım’daki bazı yanıtları şöyle:

“SARDUNYA BİLGİSİ VEREBİLİRİM: (Cumhurbaşkanı 15 Temmuz’u neden eniştesinden öğrendi?) Şimdi çalışanları buraya davet ettiğinizde en tatminkâr cevapları onlardan alacaksınız. 7 yıl oldu emekli olalı, bahçecilik yapıyorum, sardunya üzerine, gül üzerine bir bilgi verebilirim.

RUFAİLER BİLİR: (Oslo’yu kim sızdırdı?) Rufailer bilir. Doğrusunu söylemek icap ederse, çözüm istemeyenler sızdırmıştır.

NE SOLCUYUM, NE FETÖCÜ, EMEKLİYİM: (Eski Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı İsmail Hakkı Pekin’in sizin için ‘Yaşlı adam, uğraşmayın’ ifadesi var) Ne FETÖ’cü ne KCK’lıyım ne solcuyum. Neyim onu ben de bilmiyorum; emekliyim.

ÇILIK’LA BİTENİ SEÇMEYİN: (İtirafçılar ekrandan inmiyor. FETÖ’ün psikolojik harekâtı mı?) İtirafçılık; efendim, sonu “cılık”la biten meslekleri seçmeyeceksiniz. Camcılık, aynacılık, balıkçılık, itirafçılık; kırılır… Yani itirafçılık iyi bir şey değildir.

Haberin Devamı

İSTİHAREYE YATMAM LAZIM: (15 Temmuz ile devletin politika değişikliği arasında bir ilişki kurulabilir mi?) Çok derin bir soru bu. Bu akşam istihareye yatmam lazım.

MİT’İ FETÖ ELE GEÇİRİRSE: (Tek elde toplanan MİT’i FETÖ gibi bir örgütün ele geçirmesi halinde ne olur?) O zaman bir Ayetel Kürsi okuyup Allah’a sığınacağız, başka yapacağımız bir şey yok. Eğer tuz da koktuysa ölmüştür bu iş, çaresi yok.

(MİT TIR’larına operasyonu nasıl yorumluyorsunuz?) Operasyon yapıldığında ben sardunya yetiştiriyordum.

SEHPAYA DA GÖTÜRÜR: (Komisyonda tarihe geçecek kayıtta sözler söylediniz) Sehpaya da götürür.

KAYIP ADAMIM, BENİ UNUTUN: Taner, toplantının bitiminde ise kendisinden telefon ve iletişim bilgilerini isteyen milletvekillerine, “Ben kayıp bir adamım beni unutun, ulaşamazsınız” karşılığını vererek telefon numarasını vermedi. Kendisiyle özellikle kadın gazetecilerin fotoğraf ve selfie çektirmek istemesi üzerine de “Saçları beyazlamış yaşlı bir adama bu kadar ilgi göstermeyin, yoksa...” diyerek takıldı.

BAKMADAN GEÇME!