"Femen'in arkasında ya İsrail varsa?"

Güncelleme Tarihi:

Femenin arkasında ya İsrail varsa
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2013 01:10

Facebook'ta üstsüz fotoğrafını paylaştığı için ölüm tehditleri alan Tunuslu kadın aktivist Emine Sboui, İslamofobi ile suçladığı Femen örgütünden ayrıldığını söyledi.

Haberin Devamı

Kayravan kentinde Selefilerin düzenleyeceği bir miting alanındaki mezarlığa "Femen" yazdığı için yaklaşık üç ay gözaltında kaldıktan sonra bu ay başında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Emine, Huffington Post'un Kuzey Afrika baskısına konuştu.

Ukraynalı aktivist grup Femen'i kastederek, "Adımın İslamofobik bir örgütle anılmasını istemiyorum" diyen Emine, "Kızların Paris'teki Tunus Büyükelçiliği'nin önünde 'Amina ekber' ya da "Femen ekber" diye bağırmalarını da tasvip etmiyorum" ifadesini kullandı.

Paris'teki bir caminin önünde siyah Tevhid bayrağı yakılmasını da eleştiren genç kadın, "Bunlar birçok Müslüman'ı ve arkadaşımı rahatsız ediyor. Herkesin dinine saygı göstermeliyiz" dedi.

Femen ülkesinde ölüm tehditleri alan, ardından da Tunus'ta mezarlığa zarar vermekten gözaltına alınan Emine için birçok eylem düzenlemişti. Bunlardan Tunus'taki bir mahkemenin önünde Mayıs ayında düzenlenen protesto gösterinde, göğüslerini açan ikisi Fransız biri Alman üç aktivist gözaltına alınmıştı. Üç Femen üyesi daha sonra serbest bırakılmıştı.

Haberin Devamı

"YA İSRAİL VARSA?"
Emine, Ukrayna'da kurulan ancak şu an merkezi Paris'te bulunan Femen'in mali açıdan şeffaf olmamasını da eleştirdi.

Emine, "Bu hareketin nasıl finanse edildiğini bilmiyorum. Femen lideri İnna Şevçenko'ya defalarca sordum ama net bir cevap alamadım. Arkasında şüpheli bir sermaye olan bir hareketin içinde olmak istemiyorum. Ya İsrail tarafından finanse ediliyorsa? Bilmek istiyorum" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!