Felçli annesi gösterilmeyince çatıya çıktı

Güncelleme Tarihi:

Felçli annesi gösterilmeyince çatıya çıktı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2010 15:31

ŞANLIURFA’da 2 çocuk babası 34 yaşındaki Ömer Faruk Ercan, kızkardeşi ve eniştesinin yanında kalan felçli annesinin 6 aydır kendisine gösterilmediği gerekçesiyle, 5 katlı binanın çatışına çıktı.

Uzun süren çabalara rağmen ikna olmayan Ercan'a, felçli annesi 68 yaşındaki Dürdane Ercan çatıya çıkartılarak gösterildi. Felçli anne oğlunun durumu karşısında gözyaşı dökerken, bir sivil polis memuru bina kenarında kendisini sarkıtan Ercan’ı belinden yakaladı.

Ömer Faruk Ercan, eniştesi 38 yaşındaki Mehmet Ensari’nin yanında kalan ve 6 aydır kendisine gösterilmediğini iddia ettiği annesini görmek için, bugün saat 12.00 sıralarında Ulubatlı Mahallesi Yunus Emre Caddesi, 5 katlı Güneş Apartmanı'nda oturan eniştesinin kapısını çaldı. Kapının açılmaması üzerine Ercan, binanın çatısına çıktı. ‘Bana annemi gösterin, yoksa kendimi aşağıya atarım’ diyerek, 5 katlı binanın çatısından ayaklarını sarkıtan Ercan’ı gören çevredekiler, polise haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen polis, çatıya çıkarak Ercan’ı ikna etmeye çalışırken, itfaiye ekipleri de atlama olasılığına karşı hava yastığı açtı. Çok sayıda öğrencinin de film gibi izlediği olayda polis Ercan’ı intihardan vazgeçirmek için yaklaşık 1 saat ikna etmeye çalıştı. Bir türlü ikna olmayan Ercan’nın ailesine haber verildi.

FELÇLİ ANNE ÇATIYA ÇIKARTILDI

Annesini görmeden çatıdan inmeyeceğini söyleyen ve gözyaşı döken Ömer Faruk Ercan için olay yerine kadın psikolog çağrıldı. Polis, bu kez kapısı kilikli evde bulunan felçli kadını çıkartmak için çilingir çağırdı. Felçli kadın, bir battaniye üzerine konularak çatıya çıkartılıp oğluna gösterildi. Annesinin ağlamasına dayanamayan Ercan'ın bir anlık dalgınlığından yararlanan bin sivil polis memuru, beline sarılarak etkisiz hale getirdi. Ömer Faruk Ercan, ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürülürken, felçli anne, sarıldığı battaniye ile araca bindirilerek hastaneye götürüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!