F tipine tabanca nasıl girdi?

Güncelleme Tarihi:

F tipine tabanca nasıl girdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2016 22:24

Özgecan’ın katilinin ‘F Tipi’ cezaevinde öldürülmesinin yankıları sürüyor. Şüpheli mahkûmun tabancayı nasıl temin ettiği araştırılıyor.

Haberin Devamı

ÜNİVERSİTELİ Özgecan Aslan'ı (20) 11 Şubat’ta hunharca öldüren şoför Ahmet Suphi Altındöken'in (21) yüksek güvenlikli F Tipi Adana Kürkçüler Cezaevi’nde tabancayla öldürülmesi, baba Necmittin Altındöken'in (51) de yaralanmasıyla ilgili 7 savcı ve 2 bakanlık müfettişi görevlendirildi.

GARDİYANI DA REHİN ALMIŞ

11 yıldır cezaevinde bulunan mahkûm Gültekin Alan ile A.G. cinayetin şüphelisi olarak sorgulanıyor. Cezaevi yetkilerinin de ifadesi alınıyor. Gültekin Alan'ın tuvalette bulduğunu söylediği tabancayla baba ile oğlunu vurduğu, olaya müdahale eden infaz koruma memurunu 2.5 saat rehin aldığı, baba ile oğlunun hastaneye sevkini de tehditleriyle geciktiği ileri sürüldü. Ahmet Suphi Altındöken'in zamanında hastaneye sevkinin yapılması halinde kurtulabileceği, ancak aşırı kan kaybettiği de iddialar arasında yer alıyor. 

Haberin Devamı

ŞÜPHELİ SUÇ MAKİNESİ

AHMET Suphi Altındöken’i cezaevinde silahla öldürdüğü ileri sürülen mahkûm Gültekin Alan’ın cinayet, sahte para, suç örgütü kurma gibi çeşitli suçlardan dolayı 50 yıl hapis cezası bulunuyor. Tokat’taki kardeşi Alan’a destek vererek “Bu memleketin insanı sahipsiz değil. Ağabeyimle hep gurur duydum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!