F-16’lara radar tacizi

Güncelleme Tarihi:

F-16’lara radar tacizi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2013 15:05

SURİYE’YE ait SU-24 savaş uçaklarının Türkiye sınırına yaklaşması üzerine silah yüklü F-16’lar bölgeye yönlendirildi. Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre dün meydana gelen olayda Suriye savaş uçakları daha sonra sınıra yaklaşık 8 kilometre kala geri döndüler.

Haberin Devamı

Aynı gün içinde Türkiye-Suriye hudut bölgesinde “Hava Muharebe Devriye Görevi” yapan F-16 uçaklarına karşı Suriye radarları, üçer saniyelik sürelerle toplam 12 saniye radar kilidini muhafaza ederek tacizde bulundu.

RUS SİSTEMLERİNİ KULLANIYORLAR
16 Kasım’daki Rus yapımı SA-2 füzeleri ile yapılan tacizden pilotlar yaptıkları manevralarla kurtulmuştu. Rus yapımı SA-2 füzeleri yüksek irtifada ve orta menzilde hava savunma amacıyla kullanılıyor. Körfez savaşında da kullanılan füzelerin uzun zamandır Suriye’nin envanterinde olduğu biliniyor. Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye sınırındaki devriye görevlerini F-4 keşif uçakları yerine tam donanımlı ve silah yüklü F-16’larla yapıyor.

HAVA KUVVETLERİ’NDEN ACİL İSTEK
Savunma Sanayii Müsteşarlığı, Füze İkaz Sistemi sistemi almak amacıyla firmalardan teklif istemişti. Füze ikaz sistemleri için talep Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan “acil” olarak geldi. Uçak ve helikopterlere takılan sistem, füze tespit ettiği zaman “flare” denilen yüksek ısı yayan mühimmatın atılarak füzenin yanıltılmasını sağlıyor. İhale için görüşmeler devam ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!