Evdeki aslana ceza

Güncelleme Tarihi:

Evdeki aslana ceza
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2014 02:37

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, hayvan ve bitki kaçakçılığının önlenmesi için harekete geçti. Proje ile uluslararası ticarette istismar da önlenecek. Evinde aslan besleyene 4 bin liraya kadar ceza gelecek, hayvana da el konulacak.

Haberin Devamı

Meltem ÖZGENÇ / ANKARA

ORMAN ve Su İşleri Bakanlığı 179 ülkenin taraf olduğu Nesli Tehlike Altındaki Türlerin Ticaretine İlişkin Sözleşme (CITES) kapsamında hayata geçirdiği “Kurumsal Kapasitenin Güçlendirilmesi Projesi”ni tamamladı. Bundan böyle yurt dışına çıkarılacak ya da yurda girecek her türlü yabani hayvan ve bitki için CITES belgesi istenecek. Bu belge olmadan ticaret yapılamayacak. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü yetkilileri konuyla ilgili Hürriyet’e şunları söyledi:
EVDE MAYMUN DA BESLENEMEZ
“Örneğin Türkiye’den Almanya’ya papağan götürmek isteyen vatandaşlarımız CITES belgesi almadan hayvanı Almanya’ya sokamayacak. Türkiye olarak yırtıcı türlerin ithalatına izin vermiyoruz. Aslan, kaplan ülkeye sokulamıyor. Ama bazı kişiler, yetkilileri kandırıp köpek diye ülkeye bu hayvanları sokmaya çalışıyorlar. Çünkü kimi vatandaşlar bahçelerinde, aslan ya da kaplan beslemek istiyor. Bir şekilde evde aslan beslendiğini öğrenirsek, kişiye 800 liradan 4 bin liraya kadar ceza kesip hayvana da el koyuyoruz. Böyle bir vakamız var. Bazı vatandaşlar evlerinde maymun besliyor. Bu da yasak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!