Evde botoks servisi hastanelik etti

Güncelleme Tarihi:

Evde botoks servisi hastanelik etti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2013 11:13

İngiltere’nin Dorset kentinde, herhangi bir tıbbi eğitimi olmadığı iddia edilen 37 yaşındaki Türk Ozan Melin, evinin mutfağında botoks enjekte ettiği bir kadının hastanelik olmasına neden oldu.

Haberin Devamı

58 yaşındaki köpek eğitmeni Marcelle King, müşterilerine evlerinde Botoks uygulayan Smoothface şirketinin yöneticisi Dr Melin’e yüzündeki kırışıklıkları gidermesi için 400 sterlin ödedi.

İlk seansta sorun yaşamayan kadın Melin’in “bedava ikinci tur” uygulamasını da kabul etti. King, “İkinci seansta enjeksiyonlar çok canımı yaktı. Bir kaç saat içinde bütün yüzüm şişti, gözerimi bile açamıyordum” dedi.

Yüzündeki yanma hissi ve şişkinlik giderek artarken bir süre sonra şiddetli kalp çarpıntısının da başladığını söyleyen kadın “Hemen acile gittim. Benimle ilgilenen hemşire yüzüme enjekte edilen madde yüzünden taşikardi geçirdiğimi söyledi. Steroid, antistamin, adrenalin ve antibiyotik almak zorunda kaldım” dedi.

Dorset polisi King’in şikayetinin ardından dolandırıcılık suçlamasıyla göz altına alınan Melin’in kafaletle serbest bırakıldığını ve yargılanma sürecinin Aralık ayında başlayacağını açıkladı.

Ozan Melin ise enjeksiyonlarında bir hata bulunmadığını, King’in alerjik reaksiyonunun “köpeklerinden kaynaklandığını” söyledi.

BAŞKA KURBANLAR DA VAR
Ancak Smoothface şirketinin başka müşterileri de hizmetlerin kendilerini tanınmaz hale getirdiğini iddia etti. Melin’in kaşlarına botox uyguladığını söyleyen R. Purves “Enjeksiyonlardan sonra kaşlarım düştü. Mağara adamı gibi görünmeye başladığım için dışarı bile çıkamıyorum. Şikayetimi bildirdiğimde ilgileneceklerini söylediler, bir daha onlardan haber almadım” dedi.

D. Taylor ise, “Yaptıkları botox uygulaması hiç bir işe yaramadı. Dudağıma koydukları dolgu maddesi ise felç geçirmişim gibi görünmeme neden oldu. Paramı geri istediğimde ise Noel harçlığını almak için başka kapıya git dediler” dedi.

İngiliz Estetik Cerrahlar Birliği’nden Kevin Hancock, “Melin tedaviler için nakit para alıyormuş. Şaibeli bir durum olduğu açık. Alerjik reaksiyon büyük olasılıkla kullanılan madde saf olmadığı için yaşanmış” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!