Ev hapsine devam

Güncelleme Tarihi:

Ev hapsine devam
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2018 22:04

Türkiye ile ABD arasında krize neden olan pastör Andrew Craig Brunson’ın ev hapsinin kaldırılması için yapılan itirazı üst mahkeme karara bağladı. Mahkeme, Brunson’ın ev hapsi ile yurtdışı çıkış yasağının kaldırılması için yapılan itirazı reddetti. Oybirliğiyle alınan kararda, sanık hakkında kuvvetli suç şüphesi ve kaçma şüphesi bulunduğu, yeni bir delilin ibraz edilmediği vurgulandı.

Haberin Devamı

FETÖ ve PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla tutukluluğu “sağlık sorunları” gerekçe gösterilerek ev hapsine çevrilen ABD’li pastör Andrew Craig Brunson’ın avukatı İsmail Cem Halavurt, ev hapsi ile yurtdışı çıkış yasağının kaldırılması için İzmir 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurmuştu.

OYBİRLİĞİYLE RET
Davaya bakan 2’nci Ağır Ceza itirazı reddedince, kararı itiraz yönünden bir üst mahkeme olarak İzmir 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi de inceledi. Mahkeme, Brunson’ın avukatının talebini reddederek, sanığın ‘ev hapsi ve yurtdışı çıkış yasağı’nın devamına oybirliğiyle hükmetti. Mahkeme kararında şu ifadelere yer verdi:

Osman ORSAL/REUTERSOsman ORSAL/REUTERS

Haberin Devamı

KUVVETLİ SUÇ ŞÜPHESİ
“İzmir 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden yargılamada dinlenen tanık beyanları, ‘Dua’ kod adlı gizli tanığın hazırlık aşamasında sunduğu dijital veriler, bu tanığın, sanığın FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün Ege Bölgesi eski imamı olan Bekir Baz ile görüştüğü ve fotoğraf teşhisi, sanığın PKK mensuplarıyla görüştüğüne ilişkin beyanlar, HTS kayıtları, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra sanığın değişik kişilerle yaptığı ve iddianamede belirtilen mesajlaşmalar, halen delillerin toplanmakta oluşu dikkate alındığında sanık hakkında kuvvetli suç şüphesi ve sanığın kaçma şüphesinin bulunduğu, önceki incelemeden bu yana sanık hakkındaki adli kontrol tedbirlerinin kaldırılmasını gerektirir yeni bir delilin de ibraz edilmediği nazara alındığında sanık müdafisinin tüm adli kontrol tedbir kararlarının kaldırılmasına ilişkin talebi yerinde görülmediğinden reddine, dosyanın İzmir 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ne iadesine, kararın bir örneğinin itiraz edene mahkemesince tebliğine dosya üzerinde yapılan inceleme sonunda CMK’nın 271/4’üncü maddesi uyarınca mütalaaya uygun kesin olarak oybirliğiyle karar verildi.”

Ev hapsine devam

Haberin Devamı

DİŞ DOKTORU EVE GELDİ
İZMİR Alsancak’ta 25 Temmuz’dan bu yana ev hapsinde bulunan ABD’li pastör Andrew Craig Brunson’ın talebi üzerine evine diş doktoru gitti. Brunson’ın, önceki günden itibaren diş ağrısı çektiği, denetimli serbestlik bürosunun belirlediği diş hastanesinden doktorun tedavi için görevlendirildiği öğrenildi. Taylan YILDIRIM/DHA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!