Eskişehirde tiyatro sezonu başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Eskişehirde tiyatro sezonu başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2003 11:01

Sonbaharın gelmesiyle tiyatrolar da birer birer perdelerini açıyor. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu da bir bölümü geçen sezon başlayıp seyirciden büyük ilgi gören bir bölümü repertuara yeni alınan oyunlarla seyircisiyle buluşacak.

Haberin Devamı

Turgut Özakman Sahnesi'nde ''Ölüm ve Kız'', Tepebaşı Sahnesi'nde ise ''Misafir'' adlı oyun sahnelenecek.

Ariel Dorfman'ın yazdığı, Nurşim Demir'in yönettiği, Başak Boran Oksal, Mete Ayhan ve Mert Kırlak'ın rol aldığı ''Ölüm ve Kız'' adlı oyunda, şiddetin şiddeti nasıl beslediği ve adalet duygusu sorgulanıyor.

Oyunda, baş kahramanının 15 yıl sonra kendisine işkence yapan kişiyle karşılaşması ve onu kendi yöntemleriyle yargılaması anlatılıyor. Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın törenle sahnesini açacağı 2 Ekim'de gösterime sunulacak oyun, 7 Ekim'de de izleyiciyle buluşacak.

Tepebaşı Sahnesi'nde ise 2002 yılında İsmet Küntay ''En İyi Reji'' ve ''En İyi Yönetmen'' ödüllerini alan ''Misafir'' adlı oyun sahnelenecek. Bilgesu Erenus'un yazdığı, Ahmet Mümtaz Taylan'ın yönettiği iki perdelik oyunda ''misafirlik'' ve ''ait olma'' kavramları sorgulanıyor.

Haberin Devamı

Oyunda, Almanya'ya işçi olarak giden bir kişinin karşılaştığı zorluklar ile 19 yıl sonra Türkiye'ye döndüğünde çevresinde gelişen olaylar anlatılıyor.

3, 4, 5 ve 8 Ekim'de sahnelenecek oyunda, Mete Ayhan, Devrim Önder Akın, Murat Danacı, Mert Bulut Kırlak, Zafer Ergül ve Basri Albayrak rol alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!