Eski İngiliz diplomat: Mossad Suriye’de ABD’yi kandırıyor

Güncelleme Tarihi:

Eski İngiliz diplomat: Mossad Suriye’de ABD’yi kandırıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2013 02:18

1992-94 yılları arasında Kıbrıs’ta İngiltere Dışişleri Bakanlığı bünyesinde çalışan eski diplomat Craig Murray, Kıbrıs Rum yönetiminin en yüksek dağı Trodos’un zirvesinde yer alan gizli İngiliz dinleme üssünde görev yaptığını belirterek Suriye’deki kimyasal saldırı krizinde İsrail istihbaratı Mossad’ın ABD’yi yanılttığını öne sürdü. Murray kendi sitesinde şöyle yazdı:

Haberin Devamı

BÖLGEDEKİ EN GELİŞMİŞ ÜS

“Kafkaslar’dan Mısır’a tüm Ortadoğu’daki telefon konuşmaları da dahil her türlü haberleşme Trodos’ta dinleniyor. ABD’nin iddia ettiği gibi, Suriye’deki son saldırı için kimyasal kullanma emrini verdiği söylenen Suriyeli yetkililerin kendi aralarında yaptığı telefon konuşmaları, İngiliz kayıtlarında yok. Aksi halde açıklanan İngiliz istihbarat raporunda yer alırdı. Oysa bölgenin en gelişmiş dinleme üssü İngiltere’de. Washington’daki istihbaratçı bir kaynağımdan, bu delilin Mossad tarafından verildiğini öğrendim. Telefon delili, Mossad düzmecesi.”

Saygın bir kariyeri var

Craig Murray, 1984’te girdiği İngiliz Dışişleri Bakanlığı’nda uzun yıllar çalıştı. 1990’da Saddam Hüseyin’in BM ambargosunu delip delmediğini kontrol eden birimde bulundu. 1992-94’te İngiltere’nin Kıbrıs’taki üsleri ile Rum hükümeti arasındaki ilişkileri koordine etti. 2002’de İngiltere’nin Özbekistan Büyükelçiliği’ne atandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!