Eşi terör şehidi, dayısı 28 Şubat tutuklusu, oğlu Balyoz mahkûmu

Güncelleme Tarihi:

Eşi terör şehidi, dayısı 28 Şubat tutuklusu, oğlu Balyoz mahkûmu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2013 01:09

Balyoz davası kapsamında 16 yıl hapse mahkûm edilen Deniz Yarbay Kürşat Güven Ertaş ile büyük dayısı 28 Şubat tutuklusu Emekli Korgeneral Yıldırım Türker, aile büyükleri olan Türkan Türker’in cenazesinde buluştu.

Haberin Devamı

Türkan Türker, Güven Ertaş’ın anneannesi, Yıldırım Türker’in ise kardeşiydi. Kürşat Güven Ertaş’ın annesi Sevinç Ertaş, hayatını kaybeden Türkan Türker’in ‘kardeş ve torun acısı’ nedeniyle kansere yakalandığını savundu. Karşıyaka Mezarlığı’nda yapılan cenaze töreninde konuşan Ertaş, şunları söyledi:

“Üst komuta kademesine dargın ve kırgınım. Bize sahip çıkmadılar. Oğlumun da dayımın da tutuklulukları tamamen kin duygularıyla yapılan bir harekettir. Oğluma 16 yıl verdiler, şu anda temyiz aşamasındayız. Dayımın yargılanmasına ise başlanmadı. Tutukluluklar kurgulanmış, o nedenle birşey beklemiyoruz. Şuna çok üzülüyorum. Ben bir şehit eşiyim. Eşim Jandarma Kıdemli Yüzbaşı Ahmet Ertaş’ı 1977’de Sivas’ta terörist bir saldırıda kaybettim. Şimdi onun oğluna terörist muamelesi yapıyorlar. Dayım da oğlum da vatansever insanlardır. Bu kurgu bir gün bitecek. Oğlum genç 43 yaşında o dayanır. Bu yaşlılar için zor, dayım 72 yaşında. Beni en çok ‘Mamak ve Hasdal’daki evlatları’ diye gönderilen çelenk duygulandırdı. Bir gün doğrunun anlaşılacağını düşünüyorum.”

Türkan Türker’in bir yakını, “Şu anda ağlamamızın nedeni sadece Türkan Hanımın ölümü değil geldiğimiz durumdur. Haksızlığa ağlıyoruz” dedi.

BAKMADAN GEÇME!