Esad, ‘Zafer’ için tarih verdi

Güncelleme Tarihi:

Esad, ‘Zafer’ için tarih verdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2013 02:10

"Ordu Günü”nde “Zaferden eminim” diyen Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, önceki gün nadir olarak devlet televizyonundan yaptığı konuşmada ise “Suriye krizinin sadece terörü demir yumrukla vurarak çözülebileceğini” söyledi.

Haberin Devamı

Gerilla savaşı eğitimi olmayan ordunun “imkânsızı başardığını” belirten Esad şöyle devam etti:

Halkın savaşı

“Gerilla savaşından büyük bir tek savaş vardır o da halkın savaşıdır, ordunun vatandaşlarla yan yana olduğu savaştır. Böylesi bir savaşta biz Suriyeliler ya hep birlikte kazanırız ya da hep birlikte kaybederiz. Allah’ın eli bir arada duranların üzerindedir. Yönetimin teröre karşı verdiği savaşı kazanmasına 3-4 ay kalmıştır. Muhalefete güvenilmez. Halk desteği ve ahlâk anlamında başarısız oldular. Krizi çözmekte bir rolleri yok, çünkü sadece bir şeyler kazanmaya bakıyorlar... Medyada ve internette de bir savaş sürdüğü doğrudur, ancak kriz sadece savaş alanında çözülecektir.”

Suriye Devlet Başkanlığı ise Esad’ın eşi Esma Esad’ın kimsesiz çocuklar ve evlerinden olmuş aileler için salata yapıp, iftar paketi hazırlayarak dağıttığı fotoğrafları yayınladı.

Haberin Devamı

Muhalifler taarruza geçti

SURİYE Devlet Başkanı Esad, “zafer için tarih” verirken, dün muhalifler ülkenin kuzeyindeki Akdeniz kıyısındaki Lazkiye’de dört Alevi köyünü ele geçirdi. Suriye İnsan Hakları Örgütü’nün açıklamasına göre, pazar günü muhalifler, Cebel-i Ekrad civarındaki 10 Alevi köyüne saldırdı, dördünü ele geçirdi. Suriye İnsan Hakları Örgütü, çatışmalarda 12 isyancının, Esad’a bağlı 19 askerin öldüğünü açıkladı. En az 30 sivil can kaybının olduğu, köylerin boşaltılmaya başlandığı belirtiliyor. Muhaliflerin Lazkiye bölgesinde tankların da dahil olduğu bir taarruz başlattığını yazan Washington Post gazetesinin haberine göre, El Kaide bağlantılı Irak İslam devleti’nin de olduğu 1000 kişilik cihad militanların arasında Tunuslu, Libyalı, Ürdünlü ve Suudiler militanlar da var. Alevi köylerinin ele geçirilmesi, Esad için “sembolik bir darbe” olarak yorumlanıyor. Esad’ın memleketi Lazkiye’deki Kurdaha kasabası.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!