"Ermeni pilotlar Türk gözlemesini sevdi"

Güncelleme Tarihi:

Ermeni pilotlar Türk gözlemesini sevdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2012 13:04

Erivan'dan Suriye'nin Halep kentine insani yardım malzemesi götürdüğü belirtilen bir sivil kargo uçağının rutin kontrol için Erzurum Havalimanı'na indirilmesi Ermenistan'da ilginç yorumlara neden oldu.

Haberin Devamı

Son bir ay içinde ikinci kez bir Ermeni kargo uçağının Türkiye’ye kontrol için inmiş olmasını internet sitelerinde yorumlayan Ermeniler, “Air Armenia pilotları Türklerin gözlemelerini çok beğenmiş. Her seferinde Erzurum’a kahvaltı yapmaya iniyorlar” yorumları yaptı.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ermenistan'ın başkenti Erivan’dan Halep'e giderken Türkiye tarafından Erzurum'a indirilen Air Armenia havayollarına ait kargo uçağıyla ilgili, “Bu rutin bir uygulamadır, Suriye halkının güvenliği açısından uygulanan sivil havacılık uygulamasıdır” dedi.

İŞTE O UÇAK / FOTO GALERİ

Olay Ermeni havayolu şirketi tarafından da “rutin prosedür” açıklamasıyla izah edildi.

Ermeni kargo uçağının 15 Ekim tarihinde olduğu gibi yükünün kontrolü için Erzurum’a inmiş olması konusunda Novosti Armenie haber ajansına açıklama yapan Air Armenia havayolu şirketi temsilcisi, “Suriye’deki Ermeni azınlığa insani yardım götüren kargo uçağımızın rotası belirlenirken bile Erzurum’a iniş yapması planlanıyordu. Türk tarafı hava sahasından geçiş izni verilmesi için önümüze bu şartı koymuştu. Suriye’ye giden kargo uçağında gizli saklı bir yük taşımadığımız için Türkiye’nin bu şartını kabul ettik. Uçağımızın Erzurum’a inmesi rutin bir prosedür” dedi.

Haberin Devamı

"ÖĞLE YEMEĞİNE KALSALARDI KEBAP İKRAM EDECEKTİK"

Havalimanından Sorumlu Vali Yardımcısı Özgür Arslan ise yaklaşık 4.5 saat süren aramalar sırasında uçakta sadece gıda maddesinin bulunduğunu belirterek, gerekli açıklamanın Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılacağını söyledi. Arslan, "Aramalar sırasında Ermenistan uçağının mürettebatı VIP salonunda bekletildi ve kendilerine sabah kahvaltısı olarak sandviç ikram edildi. Öğle yemeğine kalsalardı yöresel cağ kebabı ikram edecektik" dedi.

Arslan, bir gazetecinin "Suriye'ye gidecek uçaklar her zaman aranacak mı?" sorusuna, “Dışişleri Bakanlığı'ndan talimat geldiği müddetçe aranacaktır” şeklinde cevap verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!