Erdoğan’dan MKYK’da yerel seçim mesajı: Kaybetme lüksümüz yok

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan’dan MKYK’da yerel seçim mesajı: Kaybetme lüksümüz yok
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2023 07:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki gün AK Parti MKYK’da yerel seçime ilişkin “Psikolojik üstünlüğümüzü devam ettirmek için önemli bir seçim. Hiç şüpheniz olmasın kazanabileceğimiz adayları göstereceğiz. Kaybetme lüksümüz yok” mesajı verdi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında yapılan AK Parti MKYK toplantısının en önemli gündem maddesi Faruk Koca’nın hakem Halil Umut Meler’e yumruklu saldırısı oldu. Edinilen bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan MKYK toplantısında yaşanan olaya tepki göstererek, bu durumun asla kabul edilemeyeceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan sonrasında Faruk Koca’nın partiden ihraç edilmesi istemiyle Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edilmesi için ‘İtirazı olan var mı?’ diye sordu. Konuyla ilgili MKYK üyelerinden herhangi bir itiraz gelmemesi üzerine Faruk Koca partiden ihraç istemiyle disipline sevk edildi.

DOST, AKRABALIK İLİŞKİSİ DEĞİL

2 saate yakın süren toplantıda, yerel seçimlerle ilgili değerlendirme yapan Erdoğan’ın şunları aktardığı öğrenildi:

Haberin Devamı

“Önümüzdeki seçim, psikolojik üstünlüğümüzü devam ettirmek için önemli bir seçim. Yerel seçimlerde hiç şüpheniz olmasın kazanabileceğimiz adayları göstereceğiz. İlgili arkadaşlarımız en ince detayına kadar bakıyor. Ahbap, dost, akrabalık ilişkisinin çok ötesinde bir çalışmamız olacak ve çalışıyoruz. İl il, ilçe ilçe inceliyoruz. Bizim bu seçimi kaybetme lüksümüz yok.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Demokrasinin temelinde yarış vardır. Yarışın olmadığı yerde demokrasiden bahsedemezsiniz. Seçimler de bu anlamda çok kıymetlidir. Adaylar açıklandıktan sonra ben olan biz olur” dediği öğrenildi.

BİLMEDİKLERİNİZ VAR

İsrail-Filistin meselesiyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, “Filistin’de 18 bin insan öldü. İsrail vahşice katliamlarına devam ediyor. Yardımlarımız gitmeye devam ediyor. Attığımız adımlarla ilgili bildiklerinizden çok bilmedikleriniz var” ifadelerini kullandı.

SOKAK HAYVANLARI TARTIŞMASI

MKYK toplantısının bir diğer önemli gündem maddesi Ankara’nın Keçiören ilçesinde 4. sınıf öğrencisi Tunahan Yılmaz’ın boş arazide köpeklerin saldırısına uğraması olayı oldu. Toplantıda, bir MKYK üyesi “Sokak hayvanlarıyla ilgili problem ne olacak? Buna bir önlem alınması gerekiyor” dedi. Başka bir MKYK üyesi de söz alarak, “Sokak hayvanlarının yeri aslında dağ bayırdır” demesi üzerine bir MKYK üyesi de “O zaman bizim çocuklarımıza niye saldırıyor? Bu sorunun ivedilikle çözülmesi gerekiyor” dedi.

Haberin Devamı

ERDOĞAN’DAN HANUKA MESAJI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Musevilerin Hanuka Bayramı için mesaj yayımlayarak, “Musevilik inancına mensup tüm vatandaşlarımızın Hanuka Bayramı’nı tebrik ediyorum” dedi. Erdoğan mesajında şunları kaydetti: “Dil, inanç ve ırk temelinde her türlü ayrımcılığı reddeden hoşgörü anlayışı, köklü tarihimizin ve medeniyetimizin bizlere bıraktığı en değerli miraslardan biridir. Dünyanın çeşitli bölgelerinde farklı inançlara ve kimliklere yönelik tahammülsüzlüğün arttığı günümüzde, her türlü ayrımcılığın karşısında durarak, bu değerlerimize sahip çıkmaya büyük önem veriyoruz. Tüm vatandaşlarımızın inançlarını özgürce yaşamaları, dün olduğu gibi bugün ve yarın da devletimizin güvencesi altında olmayı sürdürecektir. Bu düşüncelerle toplumumuzun ayrılmaz bir parçası olan Musevi vatandaşlarımızın Hanuka Bayramı’nı tebrik ediyor, esenlikler diliyorum.”

Haberin Devamı

FARUK KOCA 7 GÜNDE İHRAÇ EDİLECEK

AK Parti dün Faruk Koca’ya savunmasını yapması için kararı bildirdi. Parti tüzüğüne göre savunma için gerekli süre, çağrının ilgiliye bildiriminden itibaren 15 gün. Ancak seçimlerde veya kamuoyu önünde açıkça veya yayın yolu ile işlenen disiplin suçları için bu süre 7 gün. AK Parti’nin suçun kamuoyu önünde işlenmesi nedeniyle bu maddeyi dikkate alacağı belirtildi. Bu yüzden MDK’nın karar toplantısının 7 günlük sürenin ardından yapılacağı öğrenildi. Ayrıca, Faruk Koca tutuklu bulunduğu için savunmasını yazılı olarak yapacak.

Erdoğan’dan MKYK’da yerel seçim mesajı: Kaybetme lüksümüz yok


YAPICIOĞLU’NU KABUL ETTİ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nu AK Parti Genel Merkezi’nde kabul etti. Yapıcıoğlu, görüşmenin ardından parti genel merkezinden ayrılırken yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinin yerel seçimlere ilişkin olduğunu söyledi. Prensip olarak Cumhur İttifakı’nın devam etmesi yönünde bir talep ve irade uyuşması olduğunu ifade eden Yapıcıoğlu, “Arkadaşlarımız önümüzdeki günlerde detayları çalışacaklar. Detaylar belli olduktan sonra icap ederse kamuoyuna yeni bir açıklama yaparız” diye konuştu. Görüşmeler için heyet oluşturulup oluşturulmadığı sorulan Yapıcıoğlu, “Sayın Efkan Ala başkanlığında AK Parti heyeti olacak. Bizde Genel Başkanvekilimiz İshak Sağlam başkanlığında heyet olacak. Üçer kişilik heyetler, bu çalışmaları yapacaklar. Önümüzdeki birkaç gün içerisinde bir sonuca ulaşmak için gayret edecekler. İlk görüşme muhtemelen, yarın ya da cuma günü olur” dedi.

Haberin Devamı

BEŞTEPE’YE LİBYA’DAN KONUK

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Libya Temsilciler Meclisi Başkanı Akile Salih ile bir araya geldi. Beştepe’deki kabulde, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş da yer aldı.

Erdoğan’dan MKYK’da yerel seçim mesajı: Kaybetme lüksümüz yok


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!