Erdoğan'dan “iftira” davası

Güncelleme Tarihi:

Erdoğandan “iftira” davası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2006 09:22

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay saldırısından sonra kendisi hakkında “azmettirici” iddiasıyla suç duyurusunda bulunan Avukat Ömer Lütfü Avşar hakkında “iftira” davası açtı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nda Danıştay saldırısı ile ilgili olarak Avukat Alparslan Aslan’ın yargılanmasına devam edilirken, konuya ilişkin bir başka dava ise Aralık ayının son günlerinde görülmeye başlanacak.

AVŞAR 4 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ İLE YARGILANACAK

Danıştay saldırısı sonrasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında “saldırının azmettiricisi” iddiasıyla suç duyurusunda bulunan Avukat Ömer Lütfü Avşar’a açılan “iftira davası”nın ilk duruşması 27 Aralık'ta yapılacak. Avşar, TCK’nın 267. maddesine göre 1 yıldan 4 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.

AVŞAR: ”BAŞBAKAN’IN SÖZLERİNİN ANLAMI AYDINLIĞA KAVUŞMALI”

Avukat Avşar, konuya ilişkin ANKA’ya yaptığı açıklamada, Başbakan’ı “azmettirici” olarak suçlarken Erdoğan’ın saldırı öncesinde basında çıkan sözlerine vurgu yaptığını belirterek, “Bu sözlerin anlamı aydınlığa kavuşturulmalı. Bu tür davalarla ülkenin gündemi gereksiz yere meşgul ediliyor” dedi.

Erdoğan’ın 27 Aralık’ta başlayacak davada ifade vermeye de çağıran Avşar, “Tabiki mahkeme tersini istemediği sürece, Başbakan davayı vekilleri aracılığı ile takip edebilir. Ama halka izah etmesi gereken şeyler var” diye konuştu.

Avukat Alparslan Arslan’ın 17 Mayıs 2006 tarihinde Danıştay İkinci Dairesi’ne düzenlediği silahlı saldırıda Daire üyesi Mustafa Yücel Özbilgin hayatını kaybetmiş, Daire Başkanı Mustafa Birden’in de aralarında bulunduğu dört kişi ise saldırıdan yaralı olarak kurtulmuştu.

BAŞSAVCILIK: “BAŞBAKANI SORUŞTURMA YETKİSİ MECLİS’E AİT”

Saldırının ardından, Ankara Barosu’na kayıtlı Avukat Ömer Lütfü Avşar, Erdoğan’ın 6 Nisan 2006’daki “Danıştay’da birçok engelle karşı karşıyayız” sözlerini kanıt göstererek Erdoğan hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu. İncelemelerin ardından suç duyurusuna ilişkin takipsizlik kararı veren Başsavcılık, kararının gerekçesinde Anayasa’ya göre başbakan ve bakanlar hakkında “soruşturma ve kovuşturma” yetkisinin Meclis’e ait olduğuna dikkat çekmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!