Erdoğan böyle yolculuk etti

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2017 18:25

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Harbiye'deki İstanbul Kongre Merkezi'ndeki programın ardından TEMSA tarafından yapılan elektrikli otobüse bindi.

Haberin Devamı

Ekonomi Bakanlığı koordinasyonuyla, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) tarafından düzenlenen 6. Türkiye İnovasyon ve Girişimcilik Haftası, 9 Aralık Cumartesi günü İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen kapanış programı ile sona erdi. Proğramın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Harbiye'deki İstanbul Kongre Merkezi'ndeki programın ardından TEMSA tarafından yapılan elektrikli otobüse binerek Mabeyn Köşkü'ne gitti. Yolculuk boyunca Sabancı Holding Yönetimi Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Erdoğan'a otobüs hakkında bilgiler aktardı.

OTOBÜSÜN ÖZELLİKLERİ: 63 YOLCU KAPASİTELİ

MD9 electriCITY, fosil yakıt yerine sürdürülebilir bir enerji kaynağı olan elektrikle çalışıyor.  MD9 electriCITY, duraklarda veya son duraklarda kısa şarjlar yapılarak güzergâhını tamamlayabiliyor. Aracın tüm tasarımı, yazılımı, bileşen yerleşimi ve araç dinamiği Temsa’ya ait. 63 yolcu kapasiteli MD9 electriCITY; üç kapılı. Dizel bir yakıt tüketen araçta hareketli yaklaşık 300 parça varken, elektrikli araçta bu sayı 5’e düşüyor. 200kwh batarya ile 230 km menzil özelliğine sahip olan bu otobüs, 6 saatte şarj edilebiliyor. Bugün itibarıyla aracın yerlilik oranı yüzde 60 seviyesindeyken, 2020 yılında batarya, motor ve aksların da Türkiye’de üretilmesiyle, yerlilik oranının yüzde 98’e ulaşması planlanıyor.

Haberin Devamı

Erdoğan böyle yolculuk etti

BAKMADAN GEÇME!