EOS, Türkiye’de üstünü 58 bin 900 YTL’ye açıyor

Güncelleme Tarihi:

EOS, Türkiye’de üstünü 58 bin 900 YTL’ye açıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2006 00:00

Volkswagen’in Türk tasarımcısı Murat Günak tarafından şekillendirilen ve dünyada beş parçadan oluşan açılabilir, kayar ve coupe (CSC) tavana sahip ilk otomobil olan Eos 58 bin 900 YTL’ye Türkiye’de satışa sunuldu. Açılabilir cam tavanı ile her mevsimde yolcularına cabrio keyfini sunmayı hedefleyen EOS ikisi benzinli biri dizel olmak üzere üç farklı motor seçeneğine sahip.

ALMAN üretici Volkswagen’in diğer markaların aksine, belli bir modelin üzerinde geliştirmeden ürettiği bir model olan EOS, Türkiye’de 58 bin 900 YTL’den başlayan fiyatıyla satışa sunuldu. Türk tasarımcı Murat Günak imzasıyla birçok ilke imza atan EOS, açılabilir 5 parçalı cam tavanı ile coupe formundayken bile cabrio hissi yaşatıyor.

EOS’un tavanı kapalıyken ön ve arka camlar arasında bir yay şeklinde duruyor. Tavan açıkken EOS’un özel olarak bir coupe-cabriolet şeklinde tasarlandığı ve gövde tasarımının mevcut bir modelden alınmadığı açıkça belli oluyor. Beş bölümlü CSC tavan, sadece görsel değil aynı zamanda kullanışlı avantajlar sağlıyor. Ön cam çerçevesinin üst yatay kenarı aracın içine doğru diğer birçok benzer otomobilden daha az uzanıyor, bu da araca en rahat şekilde giriş ve çıkış yapmayı mümkün kılıyor. EOS’un tavanı 25 saniye içerisinde bagajdaki bölümüne giriyor.

380 LİTRE BAGAJ HACMİ

İç mekandaki kumandalar markanın diğer modellerinden tanıdık gelse de EOS’un birçok öğesi yeni geliştirilmiş. Bunlar arasında sürücü kabini, kapı ve yan kaplamalar ve özel olarak cabriolet için geliştirilen arka koltuklar ile otomatik klima yer alıyor. Ayrıca ilk kez isteğe bağlı olarak elektrikle çalışan kolay giriş koltukları EOS’ta sunuluyor. Araç tavanı açıkken 205 litrelik hacim sunuyor fakat tavan kapatıldığında bu değer 380 litreye yükseliyor.

3 MOTOR SEÇENEĞİ

EOS’un zengin standart donanımında ise ESP, önde güvenlik sağlayan koltuk başlıkları, ön hava yastıkları ve özel olarak geliştirilmiş kafa-gövde hava yastıkları, 16 inç alüminyum jantlar, tam otomatik klima (Climatronic), sis farları, elektrikli camlar, deri direksiyon simidi, deri vites kolu topuzu ve deri el freni kolu ve spor koltuklar bulunuyor.

1.79 metre genişliğinde, 4.41 metre uzunluğunda ve 1.44 metre yüksekliğindeki EOS’ta 1.6 litre 115 beygir ve Golf GTI’dan alınan 2.0 litre turbo 200 beygir gücünde benzinli motor seçenekleri bulunuyor. Ayrıca standart dizel partikül filtresine sahip 140 beygirlik gücündeki dizel motor da ekonomi ve performansı bir arada yaşamak isteyenleri hedefliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!