En mücadeleci takım Türkiye'den... ‘Güneş arabası virüsü de yendi’

Güncelleme Tarihi:

En mücadeleci takım Türkiyeden... ‘Güneş arabası virüsü de yendi’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2020 07:00

İTÜ Güneş Arabası Ekibi (GAE) Belçika’daki Avrupa Güneş Arabaları Yarışması’nda en hızlı tur etabında üçüncü, dinamik parkur etabında beşinci, 24 saat etabında ise yedinci oldu. Ancak ekibin sadece yarışma için değil, pandemi şartlarında yarışmaya katılabilmek için verdiği mücadele de dikkat çekti.

Haberin Devamı

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin (İTÜ) Güneş Arabası Ekibi (GAE) Belçika’da düzenlenen Avrupa Güneş Arabaları Yarışması’ndan ödüllerle döndü. Ekip; en hızlı tur etabında üçüncü, dinamik parkur etabında beşinci, 24 saat etabında ise yedinci oldu. Fakat ekibin sadece yarışma için değil, pandemi şartlarında bu yarışmaya katılabilmek için verdiği mücadele de dikkat çekiciydi. Pandemi nedeniyle özel izinle yarışmaya katıldılar. Yarışmaya son bir hafta kala izin alabildiler ve Belçika’ya gidebildiler. Onlar gitti ancak yarışa katılacak güneş arabası gümrükte takıldı.

Arabanın ekibe teslim edileceği tarih yarışmadan iki gün sonrasını işaret ediyordu. Devreye Dışişleri Bakanlığı girdi ve güneş arabası normal kargoyla değil, diplomatik kargoyla gönderilerek yarışma gününe yetiştirildi. Ekip yarışa test sürüşü yapamadan katılsa da önemli dereceler elde etmeyi başardı. Verdikleri bu mücadele yarışma komitesinin de dikkatinden kaçmadı ve onlara ‘En Mücadeleci Takım’ kupasını kazandırdı.

Haberin Devamı

16 YILLIK BİR EKİP

35 kişilik ekibin takım kaptanı ve İTÜ Elektrik Mühendisliği 4’üncü sınıf öğrencisi Çetin Dalkılıç, takımı şöyle anlatıyor: “Güneş Arabası Ekibi, 16 yıldır güneş enerjisiyle çalışan arabalar üretiyor. Bu zamana kadar 100’den fazla mezunumuz 35 akademik yayınımız var.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!