En sevilen milyarder oldu

Güncelleme Tarihi:

En sevilen milyarder oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2010 07:05

Yaptığı doğru yatırım tahminleriyle Omaha kahini olarak da tanınan ABD’li milyarder Warren Buffet’ın başında olduğu yatırım şirketi Berkshire Hathaway, ABD halkının iş dünyasına güvenin dibe vurduğu bir dönemde en çok saygı duyulan şirket oldu.

Haberin Devamı

Washington hükümetinin, şirketleri kurtarmak için yüz milyarlarca dolar harcadığı resesyon sürecinin ardından, ABD’li anket şirketi Harris Interactive’in yaptığı bir çalışmaya katılanların yüzde 81’i, ülkede iş dünyasının kalbi olarak gösterilen Wall Street'in itibarının ciddi şekilde sarsıldığına dikkat çekti.  

Çalışmaya katılanların büyük bir çoğunluğu ise; Berkshire’ın tepe yöneticisi Warren Buffet’ın hem şirketini başarılı bir şekilde yönettiğini hem de aldığı ödemeler ve ikramiyelerde aşırıya kaçmadığını belirtti.   

Harris’in Başkan Yardımcısı Robert Fronk, halkın büyük bir çoğunluğunun Buffet’a güvenmesinin yöneticinin “alçak gönüllüğü ve sorumluluk sahibi olmasından” kaynaklandığını söyledi.   

Haberin Devamı

Fronk, “Hiçbir yerde Buffet’ın aşırılıklarına yönelik haberler okumazsınız. O kadar zengin olmasına rağmen, hâlâ aynı ofiste çalışıyor. Çocukları rahat içinde yaşayacak ancak ileride birer milyarder olmayacak” dedi.

Harris’in listesinde, kişisel bakım ürünleri ve ilaç üreticisi Johnson & Johnson, dünyanın en büyük arama motoru Google, madencilik şirketi 3M ve temizlik malzemeleri üreticisi SC Johnson & Son Inc JNSON.UL şirketleri sırasıyla Berkshire’dan sonra en çok saygı duyulan ilk beş şirket arasında yer aldı.

Listenin en kötüleri ise, küresel kredi krizinin başlamakla da suçlanan Freddie Mac, American International Group (AIG) , Fannie Mae, Citigroup ve Goldman Sachs oldu.

YÖNETİM KALİTESİ EN ÖNEMLİ UNSUR   

Bu anketi 1999’dan bu yana her yıl yayımlayan Harris şirketi, 29 Aralık 2009 ile 15 Ocak 2010 tarihleri arasında toplam 29 bin 963 kişi ile görüştü.

Katılımcılar, şirketleri temel kriterlerine göre değerlendirdi. Liderlik, mali performans, iş yeri atmosferi, sosyal sorumluluk ve sunulan ürün ve hizmetlerin kalitesi, ankete katılanların özellikle dikkat ettiği noktalar oldu.

Harris, anketin sonuçlarının insanların hangi şirketle çalışmak ya da hangisine yatırım yapmak istediğinin de bir göstergesi dedi.

Haberin Devamı

ABD’nin 1930’lı yıllardan sonra karşı karşıya kaldığı en derin resesyonun ardından,ABD halkı sorumluluk ve etkili yönetime çok daha fazla önem vermeye başladı.

Anket sonrasında, ABD’de en çok saygı duyulan sektörlerin teknoloji, seyahat ve perakende oldu. Bununla birlikte, ABD halkının finansal hizmetler, sigara ve otomotiv sektöründen büyük şüphe ettiği görüldü.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!