Emniyette hala kayıp

Güncelleme Tarihi:

Emniyette hala kayıp
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2016 00:00

ANKARA’da bombalı saldırıyı gerçekleştiren Abdulbaki Sömer, halen Emniyet’in kayıtlarında ‘kayıp çocuk’ olarak fotoğrafıyla aranıyor.

Haberin Devamı

Sömer, 1 Ekim 1989’da Van’da doğdu. 2005 Ağustos’ta ortadan kayboldu. O tarihte 16 yaşındaydı. Bir ay boyunca eve dönmeyince ailesi, 1 Eylül 2005’te, savcılığa ve Van Emniyeti’ne, çocuklarının kayıp olduğunu bildirdi. Aile, bazı arkadaşlarının PKK’ya katıldığını, çocuklarının da PKK’ya katılmış veya kaçırılmış olabileceğini söyledi. Ailenin başvurusu üzerine kayıp çocuk kaydı oluşturuldu. Sömer’in fotoğrafı, kimlik bilgileri, fiziki özellikleri, kaybolduğu yer ve kaybolduğu tarihi içeren bilgiler tüm güvenlik birimleriyle paylaşıldı. Fotoğrafıyla birlikte bilgileri Emniyet Genel Müdürlüğü internet sitesindeki Asayiş Daire Başkanlığı’nın kayıp çocuk-şahıs bölümüne de eklendi. 11 yıldır kayıp çocuk olarak emniyet kayıtlarında geçen Sömer’in bilgileri halen sistemde. Sömer’in, istihbarat ve terörle ilgili bir kaydı ise bulunmuyor.

Haberin Devamı


KUZEY IRAK’TA
Sömer ile ilgili yapılan istihbarat çalışmalarında ise yeni bilgilere ulaşıldı. Ailesinin kayıp çocuk olarak başvurduğu dönemde terör örgütü PKK’ya katıldığı, daha sonra örgütün Kuzey Irak’taki kamplarına gittiği belirlendi. Burada 8 yıla yakın kalan Sömer’in, bomba ve silahlı saldırı eğitimi aldığı, IŞİD’in Kobani’ye saldırmasının ardından ise Suriye’deki Kürt bölgesine geçtiği belirtildi. Sömer’in, 2014’te Türkiye’ye, “Salih Muhammed Neccar” ismiyle giriş yaptığı, 2 sene Türkiye’de kalmasına rağmen ailesiyle iletişime geçmediği de öğrenildi.

BAKMADAN GEÇME!