Emine kendi kendine ölmüş

Güncelleme Tarihi:

Emine kendi kendine ölmüş
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2016 21:29

ANTALYA Konyaaltı ilçesi Sarısu mevkiinde, 14 Şubat 2013’teki sel faciasında can veren 3.5 yaşındaki Emine Irmak Reyhaniye’yle ilgili davada bilirkişi raporuna Hürriyet ulaştı.

Haberin Devamı

2 inşaat mühendisi 1 hukukçudan oluşan bilirkişi heyetinin hazırladığı raporda, Devlet Su İşleri ve Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü’nün savunmalarına yer verildi. Bilirkişi raporunda DSİ ve Karayolları, dere yatağı ıslahını Büyükşehir Belediyesi’nin yapması gerektiğini savundu. Raporun devamında da ıslah çalışmaları ile ilgili Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü’nün (ASAT) doğrudan görev tanımı olmadığına vurgu yapıldı. Böylece raporda, 3.5 yaşındaki Emine Irmak Reyhaniye’nin ölümüne yol açan selle ilgili ne DSİ’nin, ne Karayolları’nın ne ASAT’ın ne de belediyesinin sorumluluğu olduğu kanaati yer aldı.

Emine kendi kendine ölmüş


BAKAN GÜVENCE VERMİŞTİ

Hürriyet’e konuşan Emine’nin babası Sinan Reyhaniye, duygularını şöyle aktardı: “Şaşkın ve üzgünüm. Tek derdim kızımın ölümüne neden olanların adalet önünde cezalarını almasıydı. Hatta o dönemde Adalet Bakanı olan Sadullah Bey’le (Sadullah Ergin) bizzat görüştüm. Bana adalete inanıp güvenmemi söylemişti. Ancak bugün elime gelen rapora göre tek suçlu var o da biziz. Kızım evinde, odasında ölmedi! Devletin, kamu kurumlarının ıslah etmediği bir dere yatağında öldü. Şimdi ise ortada tek bir sorumlu yok.”

Haberin Devamı

DAVAYA gelen bilirkişi raporunda, haklarında soruşturma açılan dönemin Fen İşleri Daire Başkanı Sebahat Çevik, ASAT Genel Müdürü İbrahim Özalp, Su Üretim ve İşletme Şube Müdürü Tayyar Şimşek ile ASAT Daire Başkanı Kamil Cengiz’in ölümlü olayda sorumluluklarının bulunmadığı yer aldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!