Emeklilerle aramızı bozamazlar

Güncelleme Tarihi:

Emeklilerle aramızı bozamazlar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2024 07:00

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün Ankara ilçe adaylarını açıklarken muhalefeti “Bol bol şov yaptılar, tatil yaptılar” diye eleştirdi. Erdoğan önceki gün yükseltilen emekli zamları için “İstismarcı muhalefet başta olmak üzere kimsenin aramızı bozmasına müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan dün ATO Congresium’da AK Parti Ankara İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı’nda özetle şunları söyledi:

“İnşallah 30 Ocak Salı günü, genel merkezimizin inşası tamamlanan yeni ek binasındaki büyük salonunda, seçim beyannamemizi milletimizle paylaşacağız. Büyükşehir adaylarımız da kendi şehirleriyle ilgili projelerini açıklamaya hazırlanıyor. Mesela yarın (bugün), İstanbul büyükşehir belediye başkan adayımız Murat Kurum, program ve proje tanıtımıyla bir süredir zaten yürüttüğü kampanyasını resmen başlatıyor. Son yıllarda İstanbul, gözü ve gönlü başka mecralarda olan bir yönetimin elinde resmen geriledi, tıkandı, adeta bir fetret devrine girdi. Murat kardeşimizin, bilgisi, birikimi, dinamizmi ve iş odaklı karakteriyle, depreme hazırlık başta olmak üzere şehrin tüm altyapı sorunlarını çözecek en doğru isim olduğunu biz biliyoruz, inşallah İstanbul da görecek.

Haberin Devamı

RANT KAVGALARI

Ankara büyükşehir belediye başkan adayımız Turgut Altınok ve diğer adaylarımız da yakında aynı adımları atacaklar.

(Muhalefete) Kendi iç çekişmelerinden, rant paylaşım kavgalarından, ülke ve millet düşmanlarıyla işbirliği çabalarından, herhalde programa, projeye vakit bulamıyorlar. Bırakınız yeni eser yapmayı; devam eden çalışmaların üstünü kapatan, verilen hizmetleri kesintiye uğratan, tüm oyun planlarını yalan ve algı üzerine kuran iş bilmezlerin elinde şehirlerimiz perişan oldu.
Dikkat ediniz, söz verdiği şeylerden bazılarını, çeşitli sebeplerle yapamayanlardan değil; yıllarca yönetimde kaldığı halde hiçbir şey yapmayanlardan bahsediyorum. Gerçi hiçbir şey yapmadılar demek doğru değil. Mesela bol bol şov yaptılar. Bol bol tatil yaptılar. İç ve dış karanlık odaklarla ittifaklar yaptılar. Belediye birimlerini siyasi paylaşım mezesi yaptılar.

ÇÖZÜM HARİÇ HER İŞ

Kısacası, kendi şehirlerinin meselelerinin çözümü hariç her işi yaptılar. Daha buram buram kibir kokan edalarıyla sergiledikleri komiklikleri, bölücü örgütün güdümündeki partiyi şehirlerinin yönetimine ortak etme hesaplarını, cumhurbaşkanı yardımcılığı rüyasıyla aylarca şehirlerini sahipsiz bırakmalarını saymıyorum bile. Ama ülkeye, millete, şehirlerine hizmet etme, eser kazandırma namına herhangi bir varlıklarını gören, duyan, şahit olan yok. Buna karşılık şehirlerimizin ihmal edilmişliği, gerileyişi izaha muhtaç olmayacak kadar açıktır.

Haberin Devamı

TALİMAT VERMİŞTİM

Bir yandan tam kapasite seçime hazırlanırken, diğer yandan şartlarımızı zorlama pahasına ülkenin ihtiyaçlarını ve milletimizin beklentilerini karşılayacak politikaları da kararlılıkla hayata geçiriyoruz. Emeklilerimizin refah seviyesini yükseltmek, sıkıntılarını hafifletmek için tüm imkânlarımızı seferber etmiş durumdayız. Kabine toplantımızın ardından emeklilerimizden gelen haklı talepler doğrultusunda bakanlarımızı gerekli düzenlemelerin yapılması noktasında talimatlandırmıştım. Buna göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin aylıklarının artış oranını, memur emeklilerimizle aynı seviyeye yükseltme kararı aldık. Meclisimizin de onayını aldıktan sonra, SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin aylıklarında Ocak 2024 tarihi itibarıyla 6 aylık artış oranını yüzde 49.25 olarak uygulayacağız. Devletimizin imkânları arttıkça, bundan ömrünü ülkemize ve milletimize hizmete adamış emeklilerimizin de istifade etmesini sağlayacağız. Emeklilerimizi seçimden seçime hatırlayan istismarcı muhalefet başta olmak üzere kimsenin aramızı bozmasına müsaade etmeyeceğiz.

Haberin Devamı

MHP ADAYLARI İÇİN DE

Cumhur İttifakı olarak ortak adaylarla seçime girdiğimiz yerlerde, gerek AK Parti adayları, gerek MHP adayları için aynı samimiyetle ve azimle çalışıp çabalayarak sandıkta netice almanın yoluna bakacağız. Yine Cumhur İttifakı olarak farklı adaylarla seçime girdiğimiz yerlerde de hayırda yarışacağız.”

ANKARA’NIN İLÇE ADAYLARI

Ankara’da CHP’nin elinde olan Elmadağ, Çankaya ve Yenimahalle’de kendi adaylarını çıkartan AK Parti Kalecik, Polatlı, Gölbaşı, Etimesgut ve Ayaş’ta MHP adayını destekleyecek.

Emeklilerle aramızı bozamazlar


Akyurt: Hilal Ayık (Mevcut)

Altındağ: Veysel Tiryaki (Altındağ eski Belediye Başkanı)

Haberin Devamı

Ayaş: Mehmet Yüksel Kirazdibi (MHP adayı)

Bala: Ahmet Buran (Mevcut)

Beypazarı: Tuncer Kaplan (Mevcut)

Çankaya: Duhan Kalkan (Kalecik Belediye Başkanı)

Çamlıdere: Hazım Caner Can (Mevcut)

Çubuk: Baki Demirbaş (Mevcut)

Elmadağ: Eyüp Tekiner (Elmadağ İlçe Başkanı)

Etimesgut: Enver Demirel (MHP-Mevcut)

Evren: Hüsamettin Ünsal (Mevcut)

Haymana: Özdemir Turgut (Mevcut)

Kahramankazan: Serhat Oğuz (Mevcut)

Kalecik: Erdal Dal (MHP adayı)

Keçiören: Zafer Çoktan (Keçiören İlçe Başkanı)

Mamak: Asım Balcı (Altındağ Belediye Başkanı)

Nallıhan: İsmail Öntaş (Mevcut)

Sincan: Murat Ercan (Mevcut)

Gölbaşı: Ramazan Şimşek (MHP-Mevcut)

Güdül: Muzaffer Yalçın (Mevcut)

Kızılcahamam: Süleyman Acar (Mevcut)

Haberin Devamı

Pursaklar: Ertuğrul Çetin (Mevcut)

Polatlı: Levent Çağlancı (MHP adayı)

Şereflikoçhisar: Memiş Çelik (Mevcut)

Yenimahalle: Abdülkadir Aydoğan (Yenimahalle İlçe Başkanı)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!