Elton John'a Kahraman Ödülü

Güncelleme Tarihi:

Elton Johna Kahraman Ödülü
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 10, 2002 09:50

"Sir" unvanlı ünlü İngiliz şarkıcı Elton John, AIDS hastaları ile HIV Taşıyıcılarına Yardım Vakfı tarafından düzenlenen törenle kendisine verilen Kahraman Ödülü'nü aldı. Elton John, Londra`daki lüks Dorchester otelinde yapılan ödül törenindeki konuşmasında, "Gelecek 5 yıl içinde İngiltere`de HIV virüsü taşıyanların oranı yüzde 50 artacak. Dikkatimizi virüs bulaşan ve virüsten etkilenen kişiler üzerinde yoğunlaştırmamız önemli. Ödülü İngiltere`de HIV taşıyan 30 bin kişinin olduğunu bilerek kabul ediyorum`` dedi.

Haberin Devamı

John, törende ITV Haber adlı program tarafından kendisine yöneltilen bir soruya cevaplandırırken, eşcinsel olmasından dolayı  HIV virüsü kapmadığı için şanslı olduğunu söyledi.  

Vakfa yardım çalışmalarına nasıl başladığının sorulması üzerine, 1990 yılında hemofili hastası Ryan White`ın 18 yaşında ölümünün hayat biçiminin değişmesinde etkili olduğunu söyleyen ünlü sanatçı, "Ben onun (White`ın) ölüm döşeğinde başucundaydım ve cenaze töreninde şarkısöyledim. Bu olay bana hayat biçimimi değiştirmem gerektiğini  gösterdi. Eğer cenaze töreninde şarkı söylerken çekilmiş görüntülerimebakarsanız 90 yaşındaymış gibi gözüktüğümü görürsünüz" dedi.
  
Ãœnlü sanatçı, bu olaydan hemen sonra görüntüsünden ve kendi bencil davranışından utanç duyduÄŸu için ağırbaÅŸlı olmaya karar verdiÄŸini belirtti.  Konukların izleyebilmek için 360 dolar (yaklaşık 520 milyon TL) ödedikleri ödül töreninin tüm gelirleri, AIDS hastaları yararına faaliyet gösteren Ä°ngiltere Ä°ttifakı ve Londra Küresel Merkezi adlı kuruma bırakılacak.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!