Eldivenden geçti

Güncelleme Tarihi:

Eldivenden geçti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2006 00:00

5 yaşındaki Muharrem ve 2 yaşındaki İskender, ölü ördekleri bulup Tarım İl Müdürlüğü uzmanlarına teslim eden babalarının, kullandıktan sonra ortada bıraktığı eldivenlere dokundu. Sonuç: POZİTİF

DOĞU Bayazıt’ta hastalanan tavuklarının kesip yiyen Koçyiğit ailesinden üç kardeşin yaşamını yitirmesinin ardından Ankara’da da iki küçük kardeş kuş gribi kabusunu yaşamaya başladı. 5 yaşındaki Muharrem ve 2 yaşındaki kardeşi İskender’i, babalarının bulduğu ölü ördekleri Tarım İl Müdürlüğü uzmanlarına teslim ettikten sonra yok etmediği ve ortada bıraktığı eldivenlere dokunmaları yaktı.

Hürriyet, iki kardeş Ankara’nın Beypazarı İlçesi’nin Kayabükü köyündeki evlerinden hastaneye götürülürken yanlarındaydı. Şanssızlıkları daha ilk anda başladı. Ambulans yerine köyün muhtarının hurdaya çıkmak üzere olan yaşlı Renault’una bindirildiler. Amca, ambulans gönderilmemesine kızmış, muhtardan yardım istemişti. Anne Pembe Çanak da araçtaydı. Şaşkın çocuklarını kucağına aldı.

BABA DAGÖZETİMDE

İlk durak, 5 kilometre kadar uzaktaki Beypazarı Devlet Hastanesi oldu. Amcaları Ahmet Çanak, çocukları burada daha önceden gözetim altına alınan babaları Muhammet Çanak’a teslim etti. Kuş gripli ördekleri bulan baba Muhammet Çanak cuma gecesi gözlem altına alınmış, yapılan kontrollerde virüs tespit edilememişti. İki çocuk, burada bir saat kadar bekletildiler. Doktorlar, iki çocuğun anneleriyle beraber Ankara’ya sevkedilmesine karar verdi. Çocuklar ve anne bu kez bir ambulansa bindirilerek Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gönderildiler. Kötü haber ise dün kesinleşti. İki kardeşte kuş gribi virüsü bulunmuş, testler pozitif çıkmıştı.

BABANINHATASI

Oysa amca Ahmet Çanak, Hürriyet’e, yeğenlerinin ölmek üzereyken buldukları iki yaban ördeğiyle hiçbir temasının olmadığını vurgulamıştı. Amcanın söyledikleri doğruydu. Ancak çocukların evlerinin yakınındaki Hasan Polatkan Baraj Gölü kıyısında babalarının bulduğu ördeklerle değil, babanın ölü ördekleri Tarım İl Müdürlüğü uzmanlarına teslim ederken kullandığı ve sonra yoketmeyip ortada bıraktığı eldivenlere dokunmuşlardı. Virüs çocuklara, ördeklerden değil, babalarının dikkatsizliğinden bulaşmıştı.

İşte 2’si

Anne Pembe Çanak, büyük bir endişeyle, Muharrem ve İskender Çanak’ı hastaneye götürmek için hazırlarken, kayınvalidesi Firdevs Çanak’ın dudaklarından onlar için okuduğu dualar dökülüyordu. Elektriği olmayan gecekondularında yaşayan Muharrem ve İskender Çanak yaşamlarının en zorlu yolculuğuna çıktıklarından habersizdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!