El Hamra Sarayı nerede, hangi ülkede? El Hamra Sarayı tarihi ve özellikleri

Güncelleme Tarihi:

El Hamra Sarayı nerede, hangi ülkede El Hamra Sarayı tarihi ve özellikleri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2022 16:15

El Hamra Sarayı, Avrupa'daki tarihi saraylardan biri. El Hamra Sarayı milattan sonra 889 yılında ilk olarak kale şeklinde inşa edilmiştir. Bu tarihi mekanın bulunduğu ülke merak konusu oldu. Peki El Hamra Sarayı nerede, hangi ülkede? İşte El Hamra Sarayı tarihi ve özellikleri

Haberin Devamı

'El Hamra' Arapça kökenli bir kelimedir. El Hamra Sarayı da "Kırmızı Saray" anlamını taşımaktadır. Tarihi saraylardan biri olan bu önemli yapının nerede olduğu araştırılıyor. Peki El Hamra Sarayı nerede, hangi ülkede? İşte El Hamra Sarayı hakkında detaylı bilgiler...

EL HAMRA SARAYI NEREDE, HANGİ ÜLKEDE?

El Hamra Sarayı İspanya'nın Endülüs bölgesinde Granada kentinde yer alan bir tarihi saraydır.

El Hamra Sarayı Avrupa'da İslami eserler arasında en önemli eserler arasında kabul edilmektedir. Saray aynı zamanda UNESCO Dünya Mirasları Listesine girmeyi başarmıştır.

EL HAMRA SARAYI TARİHİ

El Hamra Sarayı milattan sonra 889 yılında ilk olarak kale şeklinde inşa edilmiştir. Daha sonra 13. yüzyıla kadar herhangi bir onarım yapılmayan kale Gırnata emiri Muhammed Nasır tarafından şu an ki görünümüne kavuşmuştur. El Hamra Sarayı büyük İslam devletlerinden biri olan Endülüs devleti zamanında yapılmış bir saraydır. Gırnata sultanı olan 1. Yusuf tarafından bir hükümdarlık sarayına dönüştürülmüştür.

Haberin Devamı

El Hamra Sarayı hükümdarlık sarayına 1333 yılında dönüştürülmüştür. Saray 1492 yılında Hristiyan hakimiyetine geçtikten sonra kale içerisinde Hristiyan motifleri ve Rönesans mimarisi izlerine de rastlanmış oldu. Nasirliler sarayı kontrol ettikten sonra Saray daha da fazla büyümüştür.

BAKMADAN GEÇME!