Ekrem İmamoğlu: Tıkır tıkır metro yapıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Ekrem İmamoğlu: Tıkır tıkır metro yapıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2024 07:00

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ataköy-İkitelli Metro hattının Bahariye-Ataköy istasyonları arasındaki 11.3 kilometrelik ikinci etabını hizmete açtı.

Haberin Devamı

Hattın açılış töreninde konuşan Ekrem İmamoğlu, hattın ihalesini 2015 yılında yapan İBB yönetimine teşekkür edip hattın kendileri gelmeden önce yüzde 35 seviyesinde kısmen durdurulduğunu söyledi. İmamoğlu özetle şöyle konuştu:

REKOR KIRDIK

“Biz göreve geldiğimizde tam 10 metro hattında çalışmalar durdurulmuştu. Biz 5 yıldır tıkır tıkır metro yapıyoruz. Bir tek gün bile durdurmadık. Pandemide, ekonomik krizde de durdurmadık. 25 yılda yaptıkları tam 122 kilometre metronun yarısından fazlasını 5 yılda yaptık. Bu tarihi rekoru Cumhuriyetimize ve Atatürk’ümüze minnet borcunu ödemenin yollarından biri olarak görüyorum.”
Ataköy-İkitelli Metrosu, İstanbul’un yoğun nüfusa sahip Bakırköy, Bahçelievler, Bağcılar, Başakşehir ve Küçükçekmece ilçelerinden geçiyor ve toplam 11 istasyondan oluşuyor.

Haberin Devamı

İFTARDA BULUŞTU

Haliç Tersanesi’nde inanç temsilcilerine iftar yemeği veren İmamoğlu, “İstanbul, geçmişten bugüne var olan tarihiyle, dünyaya örnek olma mecburiyetindedir. Bu kent insanları birleştiren bir şehirdir” dedi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!