'Ekonomi üst üste 14 çeyrek büyüdü' Erdoğan'dan muhalefete tepki: Hani 'yandık, bittik' diyordunuz! Ne oldu?

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Şubat 29, 2024 15:22

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Aydın mitinginde halka hitap etti. Türkiye ekonomisinin üst üste 14 çeyrekte büyüme gösterdiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefete 'Hani 'yandık, öldük, bittik' diyordunuz. Ne oldu?' tepkisinde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz içerideki maşalarla mücadele ederken asıl büyük kavgayı emperyalistlere karşı verdik. Sürekli darbecilerle boğuştuk. Vesayete karşı dimdik ayakta durduk" dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Bugün adı gibi Aydın, cesur efeleriyle dünyaya nam salmış Aydın'da sizlerle olmak mutluluk duyuyorum. Aydın geçtiğimiz Mayıs seçimlerinde %40 düzeyinde bir oyla yanımızda yer aldı. Bu oy oranı Aydın'la bizim gönül bağımızı ifade etmekten çok uzak. İnşallah Aydın'da 31 Mart'ta büyükşehir ve ilçelerinden güzel haberler bekliyoruz. Şu anda meydanda katılım 52 bin. Bu ne demektir. 31 Mart günü sandıkları patlatmaya hazırlanıyoruz. 

Adnan Menderes ülkesine ve milletine yaptığı hizmetlerin bedelini canını dar ağacında vererek ödedi. Türkiye’nin demokrasi adımları her kargaşada ne yazık ki  kesintiye uğradı. Bu defa durum farklı. Kendi iç meselelerimizle uğraşırken bizimle aynı seviyede olan ülkeler aldı başını gitti.

Haberin Devamı

"AYDIN BİZE ADNAN MENDERES'İN EMANETİ"

Ülkemizin darbeler zincirinin önemli halkalarından biri de 28 Şubat postmodern darbesiydi. Ülkemiz demokrasi tarihinin utanç verici sayfalarından biridir. Aydın bize Adnan Menderes'in emanetidir. Menderes’i hoyratça başbakanlık koltuğundan indirip dar ağacına gönderen zihniyet 28 Şubat darbesinde daha incelikli metotlar kullandı. Kılık kıyafetinden dolayı kadınların okuma ve çalışma haklarının gasp edildiği, sermayenin renklere bölünerek baskı altına alındığı, bazı medya organlarının darbe bülteni gibi yayınlar yaptığı özgürlük namına ne kadar değer varsa hepsinin çiğnendiği o karanlık günleri unutmadık, unutmayacağız. Bize kendi siyasetimizde darbecilerle sık sık yüz yüze geldik.

İBB Başkanlığı görevinden daha süremiz dolmadan darbecilere selam duran hukukçuların kararlarıyla görevimizden uzak tutuldum. Cumhuriyetimize milli iradeye, demokrasimize kast eden tuzaklarla daha nice sinsi senaryolarla karşılaştık. Ardından uyduruk gazete kupürleriyle partimizi kapatmaya çalıştılar. Gezi olaylarıyla sokakları karıştırmaya çalıştılar. FETÖ’nün darbe girişimiyle milli iradeyi esir almaya çalıştılar. 15 Temmuz darbe girişimiyle milletimize silah çektiler, kan döktüler.

Ekonomi üst üste 14 çeyrek büyüdü Erdoğandan muhalefete tepki: Hani yandık, bittik diyordunuz Ne oldu

Haberin Devamı

"SÜREKLİ DARBECİLERLE BOĞUŞTUK"

Türkiye’yi istedikleri gibi yönetmek isteyen emperyalist güçlerin olduğunu biliyoruz. Sürekli darbecilerle boğuştuk. Vesayete karşı dimdik ayakta durduk. Biz içerideki maşalarla mücadele ederken asıl kavgayı bunlara karşı verdik. Cudi’de, Gabar’da verdik. Bunları mağaralara gömdük. Ve terk ettiler. Gittiler. Bakıyorsunuz bir taraftan Fransızların çimento ürünü Türkiye’ye geldi ve bunlar mağaraları yaktılar. Kime teröristlere. Fransa ne yazık ki terörün adeta baş destekçisi oldu. Baş edemedi. Biz ne yaptık? Kuzey Suriye’deki bütün barınaklarını gömdük.

Kovid-19 salgını ve Rusya-Ukrayna savaşı gibi krizlerin etkisiyle kendi canlarının dertlerine düşmeseydiler daha ne yaparlardı Allah bilir. En büyük başarımız ne yaşarsak yaşayalım, ülkemizi demokrasi ve kalkınma rotasında tutmak oldu.

Haberin Devamı

Ekonomi üst üste 14 çeyrek büyüdü Erdoğandan muhalefete tepki: Hani yandık, bittik diyordunuz Ne oldu

Artık işleri daha zor. Çünkü Türkiye eski Türkiye değil. Milletiyle altyapısıyla, siyasetiyle, ordusuyla artık bambaşka bir Türkiye var, bambaşka bir devlet var. Türkiye Yüzyılı’na kilitlenmiş bu ülkenin önünü kesmek, istikamet belirlemek öyle kolay değil. Sağda solda kendi kendilerine gelin güvey olan varsa Aydın’dan hepsini ikaz ediyorum. Hayalinde 27 Mayıs, 12 Mart, 28 Şubat gibi darbe girişimi varsa karşılaşacakları en hafif gerçek 15 Temmuz olacaktır.  Artık bu milletin kendi iradesini hiçe sayanlara tahammülü kalmamıştır. Bu millet bir kez daha rahmetli Özal’a edilen eziyetlere rıza göstermeyecektir. Bu millet bir daha geçmişte yaşadığımız 21 yıldaki gibi hiçbir sinsi girişime izin vermeyecektir.

Haberin Devamı

Ekonomi üst üste 14 çeyrek büyüdü Erdoğandan muhalefete tepki: Hani yandık, bittik diyordunuz Ne oldu

"SIKINTILARIMIZI ALIN TERİ DÖKEREK ÇÖZECEĞİZ"

Her kim de size vizyonsuz, programsız vaatlerde bulunursa emin olun söylediklerini zaten yapamayacağı gibi sizi elinizdekilerden de edecektir. Biz Türkiye’yi lafta değil, çalışarak, üreterek, alın teri dökerek, imkanlara direnerek sizlere taahhüt ediyoruz. Sıkıntılarımızı, ülkemizi demokrasi hazımsızlarının, kalkınma düşmanlarının eline teslim ederek değil daha çok mücadele vererek, alın teri dökerek çözeceğiz.

Ramazan ayı yaklaşıyor. Bu mübarek ayları gecesi ve gündüzüyle ayrı değerlendirmeliyiz. Demokrasi ve kalkınma yolculuğumuzun bu durağını da zaferle geride bırakacağız. Rabbim yaptığınız ve yapacağınız çalışmalar için şimdiden sizlerden razı olsun.

Haberin Devamı

Sağlıkta 25 hastanenin olduğu 53 sağlık hizmeti yaptık. Yatak kapasitesi 950 olan şehir hastanemizle birlikte 8 sağlık tesisimizin yapımına devam ediyoruz. Aydın’a 34 atık su arıtma tesisi kurduk. Bunu belediye yapmalı ama nerede belediye? Aydın-Denizli Otoyolu’nun kalan 60 km’lik kısmını da bu yılın sonuna kadar tamamlıyoruz. Demiryollarında Cuma ovası, Aydın, Denizli arasını tamamen yeniledik. Aydın, Isparta, Burdur, Ortaklar tren hatlarını yeniliyoruz. Aydın’a 14 baraj, 17 yer altı depolama tesisi inşa ettik. 4 baraj daha inşa ediyoruz. 592 bin dekar zirai araziyi sulamaya aştık. Didim’e önümüzdeki yıl doğalgaz arzını sağlayacağız.

"EKONOMİ ÜST ÜSTE 14 ÇEYREK BÜYÜDÜ"

2023 büyüme rakamları oldukça iyi geldi. Türkiye ekonomisi geçen yıl depreme ve diğer olumsuzluklara rağmen %4,5 büyüyerek çok önemli başarıya imza attı. Hani ekonomi kötüydü? Böylece ekonomimiz üst üste 14 çeyrek büyüme gösterdi. Bu rakamlarla Avrupa’da en çok büyüyen ülke oldu. Gayri Safi Yurt İçi Hasılamız 1 trilyon 119 milyar dolarla ilk kez 1 trilyon dolar sınırının üzerine çıktı. Muhalefet hani 'yandık, öldük, bittik' diyordunuz ne oldu? Aydın 31 Mart’ta bu muhalefete dersini verecek.

Ekonomi üst üste 14 çeyrek büyüdü Erdoğandan muhalefete tepki: Hani yandık, bittik diyordunuz Ne oldu

Bu kardeşiniz 94’te çöp çamur olan İstanbul’u CHP’den aldı ve orayı pırıl pırıl bir şehir haline biz getirdik. Bu konuda bizimle yarışacak hiç kimse yok. Önümüzde geçek kimse yok.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!