Eğri bacaklara da çare bulundu

Güncelleme Tarihi:

Eğri bacaklara da çare bulundu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2004 16:15

Vallahi! Bir plastik protez yapıldı, kadınlar eğri bacak kompleksinden kurtuldu. Protez kalıbı da... Marlene Dietrich’in sütun gibi bacaklarından alındı! (Vallahi ben de 23 Ocak 1954 tarihli Hürriyet’in yalancısıyım...) Ayrıca Hamamönü semtinde bir randevucu kadının evine baskın yapıldı, iki DP âzası enselendi... Yazıyor, yazıyor!

Hürriyet, 23 Ocak 1954 Cumartesi

Haberin Devamı

Gazetenin manşetinde 2 ½ haber var bugün:

(1) New York şehri C.Bayar’ı istikbal için hazırlanıyor

Cumhurreisi Celâl Bayar günlerdir ABD ziyareti için yolda ya... “Nevyork’ta Waldofr Astoria otelinde” kalacak olan Bayar’ın ilk gün iki resmi görüşmesi olacakmış: Önce NY Yunan Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu Michael’ın şerefine vereceği ziyafete katılacak, ardından BM Genel Sekreteri ile görüşecek... New Jersey Belediyesi 18-23 Ocak’ı Türkiye Cumhuriyet Haftası ilan ederken, Bayar’ın ABD’deki en mühim görüşme mevzuu nedir, bilin bakalım!

“Amerikan Yardımı mevzuu” of course!

(2) İkinci manşet Fas’ta vaziyet ciddî

”İspanyol Fası halkı eski sultanın geri getirilmesini istiyor. Madrid ve diğer şehirlerde Cebelüttarık için İngiltere aleyhinde nümayişler oldu.”

(2 ½) Pozantı tren kazasında ölen vazife kurbanları törenle gömüldü


*

Birinci sayfadan bir skandal haberi: Para yerken yakalanan Demokratlar

Başkent’e yakın bir ilin Demokrat Parti İl Genel Meclisi üyesi iki zat, Ankara’ya bir iş için gelmişler. Dönmeden bir kaçamak yapalım derken... yakayı ele vermişler.

Haberin Devamı

“Demokrat âzalar memleketlerine dönmeden evvel bir âlem yapmağa karar vermişler ve Hamamönü semtinde bir apartmanın bodrum katında oturan randevucu bir kadının evine gitmişlerdir. Misafir âzalar randevucu kadın tarafından temin edilen genç ve güzel bir kadınla için eğlenirlerken yapılan bir baskın neticesi yakalanmışlardır. Kadın ve iki âza serbest bırakılmaları için şehrin ileri gelen zevatına telefonla müracaatta bulunmuşlarsa da hiçbir fayda vermemiştir. Hâdise hakkında zabıt tutulmuş ve randevu evinde yakalanan genç kadın muayeneye sevk edilmiştir.”


*

Yine birinci sayfadan: Yunanistan da metre sistemini kabul edecek

(Yunanistan metrik sisteme geçiyormuş, arşının yerini metre, okkanın yerini kilo alacakmış.)


*

Hürriyet’in dünkü sayısı 1450.000 adet basılmıştır.

 

*

İki şehir haberi: Şehirdeki atlı arabaların kaldırılması düşünülüyor. Bir buçuk milyon lira ile bu arabalar satın alınarak Anadolu köylerine gönderilecek. (Becerememişiz...) Karaköydeki trafik darlığını gidermek maksadiyle ... yer altı merdivenli geçitler yapılacak. (Becermişiz...)

 

*

Haberin Devamı

Bir sağlık haberi: Eğri bacaklara da çare bulundu.

“Nevyork 22 (Nafen) - Şimdiden sonra eğri bacaklı kadınlar eğri bacaklı olarak görünmeyecektir. Şimdiye kadar eğri bacaklı olan Bayan Dorothy Funk plâstikten imal edilmiş olan bir ilave ile en eğri bacaklı kadınların bacaklarını düzeltmektedir.”

Bir ilave bilgi:

”Esas bacaklar için yapılan kalıp, Marlene Dietrich’in bacaklarından alınmıştır.”

 

*

 

3.sayfanın 8.sütununda, en altta, yer doldurmak için kullanılmış intibaı veren minicik bir haber: Yapılamayan bir portre

“Roma 22 (A.A.) - Ressam Novella Pargini tanınmış sinema artisti Shelley Winters’in portresini bir türlü tamamlayamamaktadır.”

Hepsi bu...

 

*

Bir küçük ilan: Satılık taksiler - 952 Şevrole ve Moris taksiler satılıktır. Cağaloğlu No. 14 Börekçi fırınına müracaat.

 

*

 

Haberin Devamı

Bir de reklam: Cilalı tırnaklar kendinize itina gösterdiğinizin bir delilidir. Ellerinize bakıldığı zaman “temizliğe itina ediyor” dedirtmek zor bir şey değildir... CUTEX Nail Brillance.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!