eğitim kısalar

Güncelleme Tarihi:

eğitim kısalar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2002 14:52

Anne-babalara seminer
Atacan Eğitim Kurumları, anaokulu ve ilkokul eğitimcileri ile anne ve babalara yönelik seminer düzenliyor. Seminer, 4 Mayısta Kozyatağı Atacan Sanat Merkezinde gerçekleştirilecek. Seminerde, Yard. Doç. Dr. Özcan KÖknel Çocuk Ruh Sağlığı, Psikolog Birsen Özkan Çocukta Cinsel Eğitim konularìnda katılımcılara bilgi verecek.

ALEV Özel Lisesi açılıyor
Avusturya Liseliler Vakfı, ALEV Özel Lisesini açıyor. Lise, bu yıl ilk mezunlarını verecek olan ALEV Özel ilköğretim Okulu'nun devamı niteliğinde. ALEV Özel Lisesi, 2002-2003 döneminde Ömerli Kampusta ders başı yapacak. Almanca ve İngilizce öğretmeyi hedefleyen okul, bilgisayar ve sanat dallarında ağırlıklı eğitim verecek.

Belgeselciler Haftasì
Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi, Türk Belgeselciler Haftası düzenliyor. Bu yıl üçüncüsü yapılacak olan etkinlik, 6-10 Mayıs arasında gerçekleştirilecek. Etkinlik kapsamında, Çevre ve Kültür, Haber Belgeselleri ve Ödüllü Filmler adlı bölümlerde ünlü Türk belgeselcilerin yapımları gösterilecek. Belgeselciler Haftası ile aynı tarihlerde Maltepe Üniversitesi ve İstanbul Marmara Eğitim Kurumlarì ikinci Üniversitelerarasì Öğrenci Filmleri Yarısmasını da düzenleyecek. Yarısma sonucunda birinciye üç, ikinciye iki, üçüncüye ise bir milyar TL para ”ödülü verilecek.

ABET, İTÜ'de toplandı
ABD Mühendislik ve Teknoloji Akreditasyon Kurulu (ABET), ilk kez Türkiyede toplandì. 16-18 Nisan arasında gerçekleştirilen 1. ABET Uluslararasì Öğretim Üyeleri Sürekli Programı İyileştirme Çalıştayına dünyanın farklı ülkelerinden toplam 100 eğitimci katıldı.

Koza Kolejinden ziyaret
Bahçelievler Özel Koza Koleji, 23 Nisan dolayısıyla Diyarbakır'daki kardeş okulu olan İskender Paşa İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti. Koza Koleji öğrencileri, 23 Nisan'ı kardeş okullarındaki arkadaşlarıyla kutladılar. Onlara hediyeler götürdüler.

HP, Üniversitelilerle buluşuyor
HP, 16 Nisan'da Koç Üniversitesi'nde düzenlenen Kariyer Fuarı'nda Üniversite öğrencileri ile bir araya geldi. HP, 30 Nisanda İTÜ'de, 3 Mayıs'ta ODTÜ'de, 14 Mayıs'ta Sabancı Üniversitesi'nde ve 22 Mayıs'ta Boğaziçi Ünersitesi'de düenlenecek kariyer günlerine katılacak. 17 Mayıs'ta ise Koç Üniversitesi MBA öğrencileri ile buluşacak.

MEF öğrencilerinden dergi
MEF Okullarì ilköğretim öğrencileri, 23 Nisan için özel bir dergi hazırladılar. Öğrencilerin kendi yazılarının, fotoğraflarının ve resimlerinin bulunduğu dergide, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın barış ve sevgi günü olduğu vurgulandı.

Pınar Kido Resim Yarışması
Pınar Kido tarafından düzenlenen Anne Sevgisi konulu resim yarısmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Dereceye giren küçük ressamlar, bilgisayar ve bisiklet gibi hediyeler kazandì. Arda Gülşen, Erdem Gelmez ve Ozan Atmaca Üstün Başarı ödülünü aldı. Ceren Dikener, Cemre Dönmez, Öner Ramazan, Serpe Boyer, Zeynep Bilgiç, Sinan Şen ve Beste Budin ise, Başarì Ödülünü kazandılar. En iyiler arasına giren yaklaşık 100 resim Anneler Günü'nde İzmir Atatürk Kültür Merkezi'nde sergilenecek.

Dergicilik paneli
İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi, Türkiye'de Dergi Yapımcılığı ve Sorunları konulu panel düzenliyor. 2 Mayıs'ta İstanbul Ticaret Üniversitesi Konferans Salonunda gerçekleştirilecek olan panelin oturum başkanlığını İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ateş Vuran yapacak.

Uluslararasì Eğitim Fuarı
21. Uluslararasì Eğitim ve Okul Fuarı, 26-28 Nisan arasında yapılıyor. The Marmara Oteli'nde düzenlenecek olan fuar, öğrenci ve velileri, Türk okulları ve vakìf Üniversiteleri, yabancı dil ve yaz okulları ile buluşturacak. Fuar ve seminerlere girişler ücretsiz olacak.

Yöneticilere İngilizce
Yöneticiler için Yoğun İş İngilizcesi Yaz Programı'nın bu yıl 13'üncüsü düzenleniyor. Program, 1 Temmuz-2 Ağustos arasında beş hafta sürecek. Pazar günleri hariç yatılı olacak olan program, bu yıl Şile Doğa Club tesislerinde yapılacak. Ayrıntılı bilgi için: 0216 423 24 26, www.idea.com.tr

Online kariyer günleri
Akampus.com, online kariyer günleri başlatıyor. 82 Üniversiteye ve 52 bin Üniversiteliye hitap eden Akampus, gençlerin kariyer planlamasına yardımcı olacak. Akampus.com, bu etkinlik çerçevesinde açacağı www.kampusgunleri.com sitesinde firmalarla öğrencileri bir araya getirecek.

Boğaziçinde piyano resitali
Boğaziçi Üniversitesinin geleneksel olarak düzenlediği Klasik Müzik Etkinlikleri, piyano resitali ile sürüyor. Piyanist İris Şentürkler tarafından verilecek resital, 8 Mayıs'ta Albert Long Hall Kültür Merkezinde yapılacak.

Setur'dan çocuk kampı
Setur, 10-16 yaş öğrencilerine yönelik yaz kampı düzenliyor. Camp Bodrum, eğlence dışında öğrencilerin İngilizce bilgilerini de pekiştirmeyi amaçlıyor. Kampta Türk ve yabancì öğrenciler bir arada olacak. Temmuz ve ağustos aylarında ikişer haftalık üç dönem şeklinde düzenlenecek olan kampta, her dönem 200 öğrenci yer alacak. Ayrıntılı bilgi için: 0216 474 06 95, www.setur.com.tr

Marshall'cılar eğitmen oldu
Marshall-Kocaeli Üniversitesi işbirliği çerçevesinde, Üniversitenin Hereke Ömer İsmet Uzunyol Meslek Yüksekokulu'ndaki birçok ders Marshall yöneticileri tarafìndan veriliyor. Marshall Genel Müdürü Feridun Uzunyol, Kriz Döneminde Stratejik Yönetim, Pazarlama Müdürü İrfan Çetindamar Pazarlamanın Satışa Etkisi, İnsan Kaynakları Müdürü İlker Gülşen Performans Değerlendirme, Kalite Kontrol Müdürü Mehmet Satılmış ise Kalite konularìnda eğitim veriyorlar.

İlk özel cam okulu
Türkiye'nin ilk özel cam okulu Cam Ocağı 20 Nisan'da açıldı. Bağımsız ve kar amacì gütmeyen bir vakıf olarak yapılanan Cam Ocağı'nın ilk yaz eğitim programı 26 Mayıs'ta başlıyor. Kurucusu Yılmaz Yalçınkaya olan okulun merkezi Beykoz Öğümce'de. Okulda ders verecek eğitmenler arasında Therman Statom, John Drury, Sallie Portnoy ve Lucartha Kohler gibi dünyaca ünlü kişiler yer alıyor. 2002 Yaz Eğitim Programı'nda yer alan dersler ise şöyle: ``Sıcak cam üfleme, mixed-media, lampworking ve boncuk yapımı, füzyon ve kalıp ile cam şekillendirme.'' Cam Ocağı'nda camın yanı sıra, resim, heykel, vitray ve seramik eğitiminin verileceği atölyeler de bulunuyor. Ayrıntılı bilgi için: www.camocagi.org

Öğrencilerden eğitim
Yüzyìl Işıl Okulu öğrencileri Amatem'in hazırladığı Uyuşturucu Maddeler ve Bağımlılık Paket Programı konusunda rehber öğretmenleri tarafından bilgilendirildiler. Öğrencilr, nisan ayında aldıkları bu eğitimi, iki hafta süreyle Türkan Efe İlköğretim Okulu'nun yedinci ve sekizinci sınıf öğrencilerine verecekler. Amatem'in hazırladığı programın içeriği, video gösterimi, beyin fırtınası, drama ve bilgilendirme konularını kapsıyor.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!