Ege ve Akdeniz sallandı

Güncelleme Tarihi:

Ege ve Akdeniz sallandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2002 11:09

Ege ve Akdeniz'de, bu sabah farklı bölgelerde büyüklükleri 5.8, 5.9 ve 6.4 olarak açıklanan şiddetli sarsıntıların meydana geldiği bildirildi. Deprem Türkiye sahillerinde'de hissedildi

Atina Jeodinamik Enstitüsü, bu sabah 06.54'de meydana gelen ve ilketapta büyüklüğü Richter ölçeğine göre 5.9 olarak belirlenen depremin merkez üssünün Atina'nın 370 kilometre güneydoğusunda deniz dibinde olduğunu açıkladı.

Mısır haber ajansı MENA, Mısır'ın başkenti Kahire ve civarında hissedilen depremin 6.4 büyüklüğünde olduğunu açıkladı.

MENA, can ve mal kaybı olmayan depremin, sabah 06.53'de meydana geldiğini ve merkez üssünün Akdeniz'de Kahire'nin 500 kilometre kuzeyinde ve Girit'in doğusunda olduğunu aktardı.

Kıbrıs'ta da hissedilen depremle ilgili olarak da, Kıbrıs Rum Kesimi sismoloji dairesi, merkez üssü Kıbrıs'ın 350 kilometre batısı olarak saptadığı depremin büyüklüğünü 5.8 olarak duyurdu.

ANTALYA'DA, DEPREM SIRASINDA KALP KRİZİ GEÇİREN BİR KİŞİ ÖLDÜ

Ege ve Akdeniz'de meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin Antalya'nın Kale İlçesi'nde de hissedildiği vedeprem sırasında kalp krizi geçiren bir kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

A.A muhabirinin aldığı bilgiye göre, sabah 06.54'deki deprem, Antalya'nın Kale İlçesi'nde de hissedildi. Sarsıntı sırasında çok sayıda vatandaş sokaklara çıkarken, İlçe Tarım Müdürlüğü'nde Ziraat Teknisyeni olarak çalışan Hüseyin Kaplan (47), bu sırada kalp krizi geçirdi.

Kale Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Kaplan'ın, hastaneye getirildiğinde yaşam fonksiyonlarının sona erdiği, hastanede uygulananşok tedavisinin de sonuç vermediği bildirildi.

Merkez üssü, Atina'nın 370 kilometre güneydoğusunda deniz dibinde olan deprem, Bodrum, Marmaris ve Datça'da da hissedilmişti.

DEPREM, BODRUM, MARMARİS VE DATÇA'DA DA HİSSEDİLDİ

Ege ve Akdeniz'de bu sabah farklı bölgelerde meydana gelen depremler, Türkiye kıyılarında da hissedildi.

Alınan bilgiye göre bu sabah 06.54'te meydana gelen aletsel büyüklüğü 5.9 olan merkez üssü, Atina'nın 370 kilometre güneydoğusundadeniz dibindeki deprem, Bodrum, Marmaris ve Datça ilçelerinde de hissedildi.

Kısa süreli paniğe yol açan depremden sonra yapılan tespitlerde can ve mal kaybı meydana gelmediği belirtilirken, okullarda eğitim ve öğretime devam edildi.

DEPREM İSRAİL VE LÜBNAN'DA DA HİSSEDİLDİ

Akdeniz ve Ege'yi sarsan bu sabahki şiddetli deprem, Türkiye ve Yunanistan'dan İsrail ve Lübnan'a kadar çok geniş bir alanda hissedildi. Depremin büyüklüğü, hissedildiği bölgelerde Richter ölçeğine göre 5.8'le 6.4 arasında değişen rakamlarda açıklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!