Ege Üniversitesi'nin acı kaybı

Güncelleme Tarihi:

Ege Üniversitesinin acı kaybı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2015 10:10

Ege Üniversitesi’nin onuncu rektörü olarak 1992- 2000 yılları arasında görev yapan 84 yaşındaki Prof. Dr. Refet Saygılı, İzmir'in Konak ilçesindeki evinde hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Refet Saygılı, bugün saat 03.00 sıralarında su içmek için uyandı. Mutfağa giden Saygılı’nın dönmemesi üzerine durumdan şüphelenen eşi Armağan Saygılı, eşinin cansız bedeniyle karşılaştı. Eve gelen sağlık görevlileri, vücudunda herhangi bir yara izine rastlanmayan Prof. Dr. Saygılı’nın kalp krizi sonucu hayatını kaybettiğini belirledi.

İzmir’in Tire İlçesi’nde 1931 yılında dünyaya gelen Refet Saygılı, ilk, orta ve lise eğitimini bu kentte tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1955 yılında tıp doktoru olarak mezun oldu. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Kürsüsü’nde eğitimine devam eden Saygılı, 1962 yılında Nöroloji uzmanı olarak Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Kürsüsü’nde görev aldı.

ÖMRÜNÜ BİLİME ADADI

Aynı kürsüde Doçent unvanını kazanan Saygılı kadroya atandı. 1975 yılında Profesörlüğe yükselen Saygılı, 1978- 1980 yılları arasında Tıp Fakültesi Dekan Yardımcılığı, 1982- 2000 yılları arasında Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanlığı, 1992- 2000 yılları arasında da Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Müdürlüğü ve Ege Üniversitesi Rektörlüğü görevlerinde bulundu. Ayrıca, Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Başkanlığı, Ege Üniversitesi Yardım Derneği Başkanlığı, Ege Üniversitesi Spor Kulübü Onur Başkanlığı ve Yüksek Sağlık Şurası üyeliği görevlerinde de bulunan Saygılı’nın, Ulusal Nöropsikiyatri Derneği üyeliği, Biyolojik Psikiyatri Derneği üyeliği, Türk Kanser Araştırma Vakfı kurucu üyeliği, Türk Kanser Araştırma ve Savaş Derneği İzmir şubesi üyeliği gibi dernek üyelikleri bulunuyor.

Uzman Dr. Yeşim Saygılı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi´nde Yrd. Doç. Dr. Fatih Saygılı ve Tıp Fakültesi´nde Doç. Dr. Füsun Saygılı’nın babası olan Prof. Dr. Refet Saygılı’nın 5 kitap, 47 bilimsel makale, 23 bilimsel tebliği bulunuyordu.

Haberin Devamı

Ege Üniversitesi’ne unutulmaz hizmetleri olan ve üniversite, tıp camiasının en saygın isimlerinden olan Prof. Dr. Saygılı’nın ölümü ailesi ve meslektaşlarını üzüntüye boğdu.

 

BAKMADAN GEÇME!