Efsaneye veda

Güncelleme Tarihi:

Efsaneye veda
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2017 19:54

Naim Süleymanoğlu, dün son yolculuğuna uğurlanırken Başbakan Yıldırım “Defalarca bayrağımızı göndere çekmeyi başarmış ve milletimizin göğsünü kabartmıştır” dedi.

Haberin Devamı

İSTANBUL’da dün son yolculuğuna uğurlanan Naim Süleymanoğlu için Fatih Camisi’nde tören yapıldı. Camiye giden yollar, karaciğer naklinin ardından beyin kanaması nedeniyle 50 yaşında hayatını kaybeden ‘Cep Herkülü’nün fotoğraflarıyla donatıldı. Tabutun üzerine, “Kalbimizdesin” yazılı, altın madalya kazandığı bir müsabaka sonrası çekilmiş fotoğrafı konuldu. Törene Başbakan Binali Yıldırım’ın yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal ile çok sayıda yetkili ve sporcu katıldı.

Efsaneye veda

Haberin Devamı

ERİŞİLEMEYECEK REKOR

Başbakan Binali Yıldırım, Süleymanoğlu’nun birçok olimpiyat ve dünya şampiyonluğu ile 46 rekor kıran bir sporcu olduğuna dikkati çekerek şunları söyledi: “Öyle ki ağırlığının 3 katı fazlasını bir seferde kaldırarak erişilemeyecek bir rekoru da gerçekleştirmiştir. Defalarca ay yıldızlı bayrağımızı göndere çekmeyi başarmış ve 80 milyon milletimizin göğsünü kabartmıştır. Genç yaşta kaybettiğimiz, milli haltercimiz, efsane sporcu Naim Süleymanoğlu’na bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Mekânı cennet olsun. Ailesine başsağlığı diliyorum, milletimizin başı sağ olsun.”

Efsaneye veda

AJANLAR SAVAŞIYDI

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal da Naim Süleymanoğlu’nun, babasının manevi oğlu olduğunu söyledi. Özal “İlk günlerini hatırlıyorum. Pırıl pırıl bir insandı. Hiçbir zaman kimseyi üzmedi. Dünyada onun kırdığı rekor kırılamadı. Kimsenin de kırabileceğini sanmıyorum” dedi. Özal, Naim Süleymanoğlu’nun Turgut Özal’ın girişimiyle Türkiye’ye getirilişine ilişkin soru üzerine de şunları söyledi: “İltica etmek istediği bilgisi babama geldi. Bunun üzerine biz de MİT mensupları ile beraber, tabii o zaman Bulgar ajanları da Naim’in peşindeydi. Bizimkiler daha akıllı çıktı, çeşitli şekillerde yollarını kaybettirerek ondan sonra Başbakanlık uçağıyla direkt Ankara’ya getirildi. Bir casusluk filmi olabilir bu, ajanlar savaşı diyelim.”

Haberin Devamı

Efsaneye veda

Naim Süleymanoğlu, törenin ardından Edirnekapı Mezarlığı’nda toprağa verildi.

BARCELONA DA UNUTMADI

İSPANYA’nın ünlü futbol kulübü Barcelona, Naim Süleymanoğlu için başsağlığı mesajı yayımladı. Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “Biri 1992 Barcelona olmak üzere üç kez olimpiyat şampiyonu ve sayısız dünya rekorunun sahibi ‘Cep Herkülü’ halterci Naim Süleymanoğlu aramızdan ayrıldı. Huzur içinde uyusun” denildi.

Efsaneye veda

YUNAN RAKİBİ ÖPEREK UĞURLADI

NAİM Süleymanoğlu’nun en önemli rakibi olan Yunan halterci Valerios Leonidis de cenazeye katıldı. Tabutun başında bir süre bekleyen Leonidis, ardından Süleymanoğlu’nun Türk bayrağına sarılı tabutunu öperek veda etti.

BAKMADAN GEÇME!