EDTv

Güncelleme Tarihi:

EDTv
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 1999 00:00

Haberin Devamı

Hiç beklenmedik bir anda gelen şöhret... Fazla çaba gösterilmeden kazanılan büyük başarı... Ve bütün bunların sonucunda bir insanın tüm yaşamını, tanımadığı milyonlarca insanla paylaşmak zorunda kalması..

Özellikle son yıllarda medyanın gücünü, tüm insanlar üzerinde inkar edilemez bir biçimde göstermeye başlamasından sonra aniden gelen şöhret öyküleri sık sık duyulmakta. Geçen sezonun büyük ilgi gören hatta bir kaç dalda Oscar'a aday gösterilen The Truman Show adlı film, bu konuyu çarpıcı bir biçimde gündeme getiriyordu.

Ülkemizde şu sıralar gösterime giren bir başka film, EdTv'de böyle bir konu üzerine kurulu.

Yönetmenliğini Ron Howard'ın üstlendiği filmin başrollerinde Matthew McConaughey, Jenna Elfman, Woody Harrelson, Sally Kirkland, Martin Landau, Ellen DeGeneres, Dennis Hopper ve Elizabeth Hurley var. Filmin senaryosunu ise Michael Poulette'nin 1994 yılında çektiği Louis 19: King of the Airwaves adlı Fransız-Kanada ortak yapımı filmi temel alarak Lowell Ganz ve Babaloo Mandel birlikte yazdılar.

Ünlü olmanın getirdiklerini ve götürdüklerini ele alan filmin yönetmeni Ron Howard, EDTv projesiyle ilgili olarak şunları söylüyor: ‘‘Ünlü olmak nasıl birşeydir? Bir magazin dergisinin kapağında yer almak ya da bir televizyon programınn başrolünde oynamak nasıl bir duygudur? Filmimiz bu tür konuları ele alırken yarı ciddi, yarı komedi biçiminde işliyor. Kısacası toplumsal yaşamın en çok gıpta edilen başarılarından biri olarak kabul edilen ünlü olma kavramına farklı bir bakış getiriyoruz. ’’

EDTv'de bir gecede ünlü olan Ed'i canlandıran Matthew McConaughey ‘‘Ed'in ani çıkışıyla benim sinema kariyerim arasında paralellikler olduğu için bu projeye sıcak baktım’’ diyor ve sözlerine şöyle devam ediyor: ‘‘Ed bir gecede ulaşılan başarının bir örneği... Hiç kimsenin tanımadığı bir kişiyken bir anda her televizyon seyircisinin yüzünü yakından bildiği bir ünlü haline geliyor. Aynı durum benim başıma ilk filmim olan A Time To Kill'den sonra geldi. Ancak Ed'in öyküsündeki kadar aşırı boyutlarda olmadı elbette...’’

Filmin yönetmenin Ron Howard'ın bu komedi filmiyle ilgili son sözleri ise şöyle: ‘‘Bu film şöhret kavramı üzerine bir çalışma. Bizler konu olarak piyangoda kazanma konusunu da seçebilirdik. Ya da sinemada bir gecede kazanılan başarıyı da ele alabilirdik. Ama bunların yerine TV kameralarının bir insanın yaşamını 24 saat sürekli izlemesini konu aldık. Bu film bir dizi insani konuya göndermeler yapıyor. Bu çağda sorulan birçok soruyu gündeme getiriyor ve bütün bunları da son derece eğlenceli, taptaze ve yaratıcı bir biçimde yapıyor.’’

Oyuncular filmi değerlendirdi...

Matthew McCanaughey:

‘‘Bir film yapıyorsanız, iki, iki buçuk saat içinde birşeyler anlatmanız gerekiyor... Elinizde birden üne kavuşan normal, sıradan sayılabilecek bir insan var.

Önce buna bayılıyor. O 24 saat izleniyor ve mikroskop altına sokuluyor... Sonra onun ve çevresindekilerin nasıl değiştiğini görüyorsunuz...’’

Jenna Elfman:

‘‘Benim oynadığım Sherry karakterinin kameralarla arası iyi değil. Filmde bütün hayranları Ed'in çevresinde. Davranışlarından eski davranışları olduğu halde birden herkes yaptığı herşeyle, attığı her adımla ilgilenmeye başlıyor. Sonra da değişiklikler geliyor. Bu konuları ele alan bir filmde rol almak gerçekten çok eğlenceliydi...’’

En romantik şövalye

Dünyanın en ünlü illüstrasyon ustalarından biri olan Harold R. Foster'ın yarattığı Romantik Şövalye (Prince Vaillant) ete ve kemiğe bürünmüş olarak beyazperede. 1929 yılında Tarzan tiplemesini de çizen Foster'ın, Süperman ve Batman gibi ölümsüz çizgi film kahramanlarından yıllar önce yarattığı Romantik Şövalye, Kral Arthur döneminin destansı özelliklerini de taşıyor beyazperdeye.

Yönetmenliğini Anthony Hickox'un yaptığı filmin senaryosunu Michael Frost Beckner ve yapımcı

Carsten Lorenz kaleme almış. Filmde başrolleri Stephen Moyer, Katherine Heigl, Thomas Kretschmann ve Edward Fox paylaşıyorlar.

Film, Kral Arthur'un şeytan ruhlu kızkardeşi Morgan le Fey Viking askerlerinin büyücü Merlin'in tabutunun gömülü olduğu yerden çıkarmakla görevlendirilmesiyle başlıyor.

Böylece dünyanın en güçlü büyülerinin yazılı olduğu büyü kitabını ele geçireceklerdir. Şimdi Morgan'ın tek ihtiyacı Camelot'da olan Excalibur adlı kılıçtır.

Romantik Şövalye, Kral Arthur'uh destancı saltanatının günlerini çarpıcı bir biçimde beyazperdeye taşıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!